• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpsko veče u NBA, a da nijedan Srbin nije izašao na teren!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Momak porijeklom sa Kosova i Metohije Deni Avdija je imao sjajan meč, dok je NBA superstar oženjen Srpkinjom Pol Džordž dominirao.

 NBA rezultati pobjeda Klipersa nad Čikago Bulsima Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nisu igrali Nikola Jokić i Nikola Jović, nije bilo na terenu Bogdana Bogdanovića, Alekseja Pokuševskog i Bobana Marjanovića, ali Deni Avdija je briljirao u NBA! Njegovi Vašington Vizardsi su poraženi od Hjustona 13:119, a sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde je bio na ivici dabl-dabla sa 24 poena i 9 skokova uz 5 asistencija. Džejlen Grin sa 37 i Fred Vanvlit sa 37 i 27 poena vodili su Hjuston do pobjede,, a Džordan Pul i Kajl Kuzma su ispalili svoju porciju šuteva i ubacili 25 i 23 poena. 

"Srpski zet" Pol Džordž ubacio je 28 poena i imao 7 asistencija i 5 skokova u pobjedi LA Klipersa nad Čikago Bulsima 126:11. Odličan je bio i Kavaj Lenard sa 27 poena i 5 skokova, dok je sa druge strane najefikasniji bio Nikola Vučević koji je uz 19 poena dodao 6 skokova i 5 asistencija. Nekadašnji centar Mege Ivica Zubac imao je 6 poena, 8 skokova i 2 asistencije. 

Nije bilo Luke Dončića u sastavu Dalas Maveriksa, pa ni 36 poena i 12 asistencija Kajrija Irvinga nije bilo dovoljno za triumf. Uz sjajnog Šaja Gildžusa Aleksandera sa 31 poenom i 9 skokova pobijedila je Oklahoma 126:119. Nekadašnji košarkaš Partizana Dante Egzum ubacio je 7 poena uz 2 skokova. 

Boston Seltiksi su u velikom derbiju savladali Finiks Sanse 127:112, a blistao je Džejlen Braun sa 37 poena i 5 skokova, dok je Džejson Tejtum dodao 26. Podsetio je i Al Horford na mlade dane sa 24 poena, dok je u suparničkog timu Devin Buker ubacio 23, a nekadašnji ABA centar Jusuf Nurkić je uz 8 poena imao čak 20 skokova. 

Uz sjajnog Janisa Adetokumba sa 32 poena, 11 skokova i 7 asistencija Milvoki Baksi su savladali Filadelfiju bez Džoela Embida 114:105, dok je Njujork bio bolji od Portlanda 105:93. Gotovo pola poena Njujorka, ukupno 45, postigao je Džejlen Branson. U sastavu Portlanda Deandre Ejton je imao 31 poena i 14 skokova, a bivši centar FMP-a i Crvene zvezde Duop Rit uhvatio je tri skoka. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC