• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pronađeno tijelo mladog ruskog košarkaša! Nestao prije tri mjeseca - stigle užasne vijesti iz Sibira!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Talentovani Anton Petuhov preminuo nakon što je upao u reku Jenisej.

 poginuo ruski kosarkas anton petuhov Izvor: Telegram

Pronađeno je beživotno tijelo mladog ruskog košarkaša Antona Petuhova (20)! Nakon tromjesečne potrage u Sibiru, organizacija "Potraga za nestalom djecom" saopštila je da je beživotno tijelo pronađeno, a da je ruska policija zatim utvrdila da je riječ o košarkašu koji je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih u državi.

Anton je nestao u noći između 30. i 31. decembra, u Krasnojarsku. Kako se tada govorilo, on je krenuo ka ostrvu Tatišev. Tijelo nestalog košarkaša pronađeno je skoro tri mjeseca poslije u Jemeljanovskom okrugu Krasnojarske teritorije. U zvaničnim dokumentima se ističe da je tijelo pronađeno u blizini sela Častoostrovskoje, dok je policija još početkom januara snimcima sa nadzornih kamera utvrdila da je košarkaš pao sa mosta u rijeku Jenisej.

Reka Jenisej teče kroz Mongoliju i Rusiju, a po veličini je peta na svijetu. Prosječna dubina Jeniseja je čak 14 metara, a kao i sve ostale sibirske reke izuzetno je hladna tokom većeg dijela godine. Pretpostavlja se da je upravo hladnoća uzrok smrti mladog sportiste koji nije imao nikakve šanse da preživi nakon što je pao sa mosta.

Anton Petuhov (20) bio je košarkaš Jeniseja i CSKA, bio je visok 203 centimetra i igrao je na poziciji krila. Dres moskovskog CSKA nosio je od 2020. do 2023. godine. Kao dio ekipe CSKA, Petuhov je postao šampion Jedinstvene omladinske lige VTB (2021) i šampion prvenstva omladinske lige Rusije (2021). Prošlog ljeta, zajedno sa trenerom rezervnog tima CSKA Aleksandrom Gerasimovim, preselio se u Barnaul.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC