• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bacačica kugle postala košarkaška senzacija: Cijela Amerika priča o ovoj djevojci

Autor Mladen Šolak

Promijenila je sport i posala nezaustavljiva.

 Audi Kruks 40 koševa na debiju Izvor: Thearon W. Henderson / Getty images / Profimedia

Mlada američka košarkašica Audi Kruks zvijezda je vikenda u Americi, jer je ubacila 40 poena na svom košarkaškom debiju na prestižnom koledž NCAA turniru. Kruks je visoka 190 centimetara, ima 19 godina, studira na Ajova Stejt univerzitetu i postigla je čak 18 od svojih 20 šuteva da bi pomogla ekipi protiv Merilenda (93:86). Tako je uvela svoj tim u meč protiv Stenforda, koji je drugi favorit čitavog "Martovskog ludila", sa skorom 29-5.

Kruks je postala jedina košarkašica u istoriji koja je ubacila 40 poena uz čak 90 odsto pogođenih šuteva, a zanimljivo je to da je uz košarku trenirala i bacanje kugle i bila izuzetno uspješna. Osvojila je dvije titule na takmičenjima savezne države Ajova u toj disciplini. Takođe, trenirala je i odbojku.

U sljedećem meču čekaće je veoma težak zadatak, jer je igrati protiv košarkašice Kamerun Brink, koja je najbolji bloker u tom uzrastu na teritoriji čitave Amerike. Ostvarila je čak 115 "banana" ove sezone, a uz sebe ima i podjednako važnu, visoku igračicu Kiki Irijafijen. Da li će njih dvije uspjeti da se izbore protiv senzacije rođene u decembru 2004. u gradu Algona u Ajovi, od oko pet hiljada stanovnika?

Izvor: Scott Winters/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Pokojni otac Audi Kruks, Džimi Kruks, preminuo je 2001. i takođe je bio košarkaš koji je nastupao na nekoliko koledža. Njena majka je takođe bila košarkašica i najbolji strijelac u istoriji srednje škole Bišop Garigan. Uz to što trenira košarku, Audi Kruks bila je i članica džez-orkestra u istoj srednjoj školi koju je pohađala i njena majka i svirala je trubu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC