• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraća se Džoel Embid: Jokiću prepustio MVP titulu - hoće da mu ukrade prsten

Naturalizovani Amerikanac žuri sa povratkom na teren jer je svom timu neophodan.

 Džoel Embid se vraća na teren Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki košarkaš Džoel Embid teško se povrijedio krajem januara i tako sebe diskvalifikovao iz trke za MVP priznanje u ovoj sezoni. Nikola Jokić je istog trenutka postao glavni kandidat za osvajanje te nagrade, a sada je gotovo sigurno da će srpski košarkaš po treći put u karijeri biti najbolji igrač ligaškog dijela najjače košarkaške lige na svijetu. Jasno je da Srbin želi i šampionsku titulu, ali će se Džoel Embid do tada vratiti na teren.

Kako prenosi dobro obaviješteni Adrijan Vojnarovski, centar Filadelfije zaigraće i prije kraja ligaškog dijela sezone. Te mečeve trebalo bi da iskoristi za povratak u formu, kako bi plej-of dočekao bolje raspoložen. Filadelfija će i ove sezone, pogotovo ako Embid bude potpuno zdrav, konkurisati za mjesto najboljeg tima na Istoku lige, što znači da bismo duel dvojice centara koji važe za najbolje na svijetu mogli da vidimo u velikom finalu.

Navodno, Embid je obavio operaciju i nakon nje se sjajno oporavlja. Već je počeo sa lakšim treninzima, još ne ulazi u kontakt igru, ali radi sa loptom i sprema se da nastupi u dresu Filadelfije prije nego što se sezona završi. Filadelfija je do sada odigrala 73 meča, što znači da je ostalo još devet utakmica prije nego što završe takmičenje u Istočnoj konferenciji. Trenutno zauzimaju osmo mjesto na tabeli Istoka, a to je pozicija koja ih prije plej-ofa vodi u plej-in, odnosno doigravanje pred nokaut fazu sezone.

Ove sezone Embid je prosječno bilježio 35,3 poena, 11,3 skokova, 5,7 asistencija, 1,1 ukradenu loptu i 1,8 blokadu po meču. Impresivne su i njegovi procenti šuta pošto sa linije penala pogađa gotovo 90 odsto, za dva poena malo iznad 53 odsto, a za tri preko 36 procenata. Naturalizovani Amerikanac upisao je 27 dabl-dablova u sezoni, sve do povrede važio je za Jokićevog prvog konkurenta kada je MVP priznanje u pitanju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC