• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši NBA košarkaš objavio da umire!

Autor Milutin Vujičić

Nejtu Robinsonu je otkazao bubreg i nada se da će od donora dobiti novi.

 Nejt Robinson objavio da će umrijeti ako ne dobije novi bubreg Izvor: Thearon W. Henderson / Getty images / Profimedia

Bivši američki košarkaš Nejt Robinson (39) objavio je da umire i da neće još dugo živjeti ako ne dobije novi bubreg. Robinson je karijeru prekinuo 2018. godine nakon što mu je otkazao bubreg, a od tada i dalje traži donatora i nada se da će uz novi organ moći ponovo da živi bez tegoba.

"Znam da neću dugo živjeti ako ne dobijem bubreg. Želim se izvući iz ovoga. Tijelo nekih ljudi odbija dijalizu. Hvala Bogu, moje prihvata da mogu na neki način da živim. Da ne idem na dijalizu, ne bih živio duže od nedelju dana ili dvije. Ne smije se propustiti ni jedan dan, idem triput sedmično po četiri sata. Čiste mi krv i izbacuju otrove, puno mi pomaže jer ja tako živim", ispričao je za "Dejli Mejl" Nejt Robinson.

Amerikanac je objasnio da je potpuno promijenio način ishrane zbog problema sa bubregom, izbacio je određenu vrstu hrane i uglavnom jede piletinu, voće i povrće, nadajući se da će poživjeti što duže može: "Trudim se da radim normalne stvari i da se osjećam što normalnije. Da budem čovek prije svega", rekao je Robinson.

Tokom uspješne karijere, Nejt Robinson je prije svega bio poznat po nastupima za Njujork Nikse, za koje je igrao od 2005. do 2010. godine. Potom je bio član Bostona, Oklahome, Golden Stejta, Čikaga, pa Denvera dve sezone, L.A. Klipersa i Nju Orleansa. Oprobao se i u Hapoelu iz Tel Aviva, kao i u Venecueli i Libanu. Interesantno je da je tri puta bio šampion u zakucavanjima na NBA Ol-staru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC