• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djevojčice iz Pokreta za žensku košarku stigle u Beograd! Marina Maljković: U Banjaluci rade na pravi način!

Autor Dragan Šutvić

Mlade Banjalučanke došle su u glavni grad Srbije na prijateljski meč sa vršnjakinjama iz Beograda.

 Djevojčice iz Pokreta za žensku košarku u Banjaluci stigle u Beograd Izvor: MONDO

Djevojčice iz banjalučkog ogranka Pokreta za žensku košarku "Marina Maljković" boraviće u narednih nekoliko dana u Beogradu.

U glavni grad Srbije mlade igračice, koje već nekoliko mjeseci stiču košarkašku vještinu u gradu na Vrbasu, stigle su na prijateljsko odmjeravanja snaga sa vršnjakinjama, a na parketu DKC Majdan nova prijateljstva su sklopljena za čas posla, kroz osmijeh i igru.

"Baš nam je drago što smo došli u Beograd i što imamo priliku da igramo košarku sa djevojčicama koje ovdje treniraju. Pozvali smo ih i da dođu kod nas, da ih ugostimo na našem terenu. Baš je super druženje", poručile su banjalučke djevojčice po dolasku u srpsku prestonicu.

Banjalučki ogranak Pokreta za žensku košarku, koji nosi ime po selektorski ženske reprezentacije Srbije, brojniji je iz dana u dan, a Jadranka Ćosić-Trkulja, jedan od trenera, ne krije zadovoljstvo zbog svega do sada urađenog.

"Posjeta beogradskom odjeljenju je od višestruke koristi. Za naše djevojčice je ovo jedno novo iskustvo i prilika da steknu nova prijateljstva, ali i da nauče neke nove košarkaške lekcije. Drago mi je što uživaju i što vidim da su redom nasmijane. Prijateljstva koja se steknu na sportskom terenu jedan su od najvećih benefita sporta. Naš ogranak Pokreta za žensku košarku radi punom parom. Sve je više djevojčica koje dolaze na trening i to me raduje. Želim da se zahvalim i Marini Maljković da budemo njeni gosti, a očekujemo i da nam uzvrate posjetu", rekla je Ćosić-Trkulja.

Veliki aplauz prolomio se onog trenutka kada je u dvoranu zakoračila Marina Maljković, idejni tvorac "Pokreta za žensku košarku", koja se potrudila da se banjalučka delegacija osjeća kao kod svoje kuće.

"Dugo smo čekali da banjalučki ogranak krene sa radom u Banjaluci, ali je naša želja bila da to bude na pravi način, da bude puno djevojčica i da sa njima rade najbolji treneri. U Banjaluci sa djevojčicama rade treneri najvišeg nivoa i naše bivše košarkašice koje su pune znanja. Jedan od mojih ciljeva je i da ih privolim da budu što aktivnije i da u rad uključim što više onih koji znaju šta je košarka. Želim da se zahvalim svima u Banjaluci što rade po našem sistemu na jedan jako dobar način, a ovo druženje koje smo organizovali je i jedna prilika da im se odužimo za to. Drago mi je što djevojčice uživaju", poručila je Marina Maljković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC