• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledam u Žoca, a on plače! Toga nema u Zvezdi: Lesor objasnio zašto je Partizan drugačiji od svih

Matijas Lesor govorio je o svojoj ljubavi prema Partizanu i odnosu sa Grobarima.

 Matijas Lesor o Partizanu Izvor: 900/Cordon Press / imago sportfotodienst / Profimedia

Dolazak supruge Matijasa Lesora na meč Partizana i Valensije u 34. kolu Evrolige dovoljno govori koliko se Francuz "vezao" za crno-bijele. Iako je u Srbiji prvo igrao za Crvenu zvezdu (2017/18), Lesor je postao ljubimac navijača Partizana u čijem je dresu bio jedan od najboljih igrača od 2021. do 2023. godine. U tom periodu zaigrao je svoju najbolju košarku postajući dio idealne petorke Evrolige, dok je sa Partizanom takođe osvojio i ABA ligu prije odlaska u Panatinaikos.

Nisu mu to navijači zamjerili, aplaudirali su mu kada se pojavio opet u "Areni", a sada je Lesor otkrio u podkastu kod košarkaša Čime Monekea (Baskonija) i kada i kako se povezao sa Grobarima. Njegov osjećaj je da se to desilo u finalu Kupa Radivoja Koraća 2022. godine, kada je Zvezda pobijedila Partizan 85:68.

"To je došlo postepeno, korak po korak. Desilo se u finalu Kupa Radivoja Koraća kada smo izgubili od Crvene zvezde. Jedino na tom meču je publika u hali 50-50, mnogo je policije i obezbjeđenja, mnogo znači za igrače i navijače. Razbili su nas taj meč jedno 20 razlike. Vidim da je kapiten plakao, trener je plakao, shvatio sam koliko je to važno za njih", kazao je Matijas Lesor koji se sjetio poraza sa Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća od Partizana 2018.

"Igrao sam prije toga za Zvezdu u finalu Kupa i izgubili smo i nije bilo istih takvih emocija. Kada sam opet izgubio sa Partizanom, navijači su stajali pola sata i plakali su pjevali su. Vidjelo se da su povrijeđeni. Zato sam stao uz njih. Drugi navijači bi ti zviždali i tražili da skineš dres, a oni su shvatili da smo povrijeđeni i da nam treba pomoć. Shvatio sam da su nešto posebno. I shvatio sam da ove ljude ne smijem da iznevjerim više jer će biti uz mene bez obzira na sve", ispričao je emotivni Lesor koji je nedavno "pecnuo" Crvenu zvezdu i zbog poraza od Efesa u Istanbulu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC