• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS kreće u novom formatu! Obradović i Sferopulos jedan do drugog: Sedam klubova, jedan cilj

Na konferenciji za medije pred start Košarkaške lige Srbije medijima su se obratili treneri učesnici.

 KLS najava trenera učesnika Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Košarkaška liga Srbije donijela je odluku o promjeni sistema takmičenja uoči starta. Crvena zvezda, Partizan i Mega prošli su u polufinale, dok će posljednji član da bude poznat poslije četvrtfinalnih duela u kojima igraju Borac Čačak i Spartak, odnosno FMP i Vojvodina i potom će pobjednici tih mečeva da "ukrste koplja" i biće poznato ko će na megdan crveno-bijelima. Poznato je već da će crno-bijeli igrati sa Megom.

Pred početak tih četvrtfinalnih okršaja održana je tradicionalna konferencija za medije na kojoj su bili treneri svih sedam klubova, kao i po jedan igrač. Najviše pažnje, očekivano, privukli su treneri "vječitih" Željko Obradović i Janis Sferopulos, dok je prvi riječ imao direktor takmičenja Aleksandar Grujin.

"Poslije 30 kola košarkaške lige Srbije slijedi Superliga poslije koje dobijamo prvaka države. Moram da napomenem da smo izuzetno zadovoljni prvim dijelom takmičenja. Vidjeli smo dosta dobrih ekipa, talentovanih mladih igrača, dobrih i poznatih trenera, kao i onih koji će u budućnosti biti nosioci velikih ekipa. Pred nama je da se dobro pripremimo za plej-of. Da iskoristimo sve benefite koje je liga obezbijedila i da napomenem da je pomoć države bila neizostavni faktor tokom sezone i da su klubovi to maksimalno iskoristili. Superliga kreće u petak utakmicom između Borca i Spartaka. Iz KLS dolaze Vojvodina kao prvak i Spartak. Iz ABA lige dolaze četiri kluba, Zvezda, Partizan i Mega imaju status polufinala, četvrti će se boriti za to. Htjeli smo da izađemo u susret reprezentaciji i selektoru Svetislavu Pešiću. Zacrtali smo kraj finalne serije polovinom juna, možda bude i ranije. Sve utakmice igraju se na dvije dobijene, polufinale počinje odmah poslije finala ABA lige. Svim timovima želim puno sreće u plej-ofu", poručio je Grujin.

Potom je riječ dobio Željko Obradović. "Sistem takmičenja je napravljen na taj način da se vodi računa o svemu. Nije lako napraviti tačne datume. Prilično je komplikovano. Mnogo je teško razmišljati o tome dok igramo ABA ligu. Sama činjenica da ćemo igrati polufinale dovodi do toga da se uvijek radi o istoj stvari. Motivaciji za ono što je ispred sebe. Nadam se da ćemo uspjeti da motivišemo igrače", kazao je Obradović.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Onda je na red došao Janis Sferopulos.

"Hvala vam za ovu šansu. Našem klubu je važno da bude dio ovog takmičenja. Za mene lično, kao stranca, čast je da budem dio srpske lige. Odrasli smo uz srpsku košarku i košarku u bivšoj Jugoslaviji. Čast mi je što ću biti dio. Takmičenje je sjajno, ovo je moja prva sezona. Ono što sam vidio i u Kupu i u ABA ligi i ABA 2 ligi, osjećam da su svi timovi jaki, igrači znaju kako da igraju, treneri su organizovani na terenu. Takmičarska je liga, želim sreću svima i neka najbolji pobijedi", objasnio je trener Zvezde.

Šef struke Mege Marko Barać zadovoljan je prikazanim do sada. "Uspješna sezona za nas, jako sam zadovoljan napretkom ekipe. Očekujem da ćemo biti sve bolji kako se sezona bliži kraju. Imamo najveće moguće poštovanje prema KLS. Bili smo zadovoljni i prošle godine, promovisali smo nekoliko mladih igrača od kojih je korist imala i juniorska reprezentacija i mi. Želim da istaknem da sam pogledao mnogo mečeva u ligaškom dijelu i zadovoljan sam nivoom košarke. Negdje zbog prirode posla i svega gledao sam OKK Beograd najviše."

Strateg FMP-a Saša Nikitović obećao je borbu.

"Imao sam priliku da igram i u KLS sa drugim klubom i mogu da potvrdim koliko je bila jaka. Bio sam pet godina protivnik u njoj i kvalitet je rastao iz godine u godinu, naročito ove godine gdje je prerastao i ABA 2 ligu, što potvrđuju rezultati naših klubova. Čestitam Vojvodini i Spartaku. Mi imamo odmah meč sa Vojvodinom, kao najjači klub tokom sezone u KLS. Mi smo u FMP-u imali dosta turbulencija. Uspjeli smo u prethodna dva mjeseca da napravimo kostur, probaćemo to da ustalimo, doveli smo neke igrače sa pozajmica. Imali smo 19 igrača na treningu, probaćemo da napravimo okosnicu za sljedeću sezonu i da ovu završnicu iskoristimo kao tim koji ima dvije utakmice na početku, pa onda još dvije i onda da dođemo do meča sa Zvezdom. Prvo kolo je već u subotu protiv izuzetne i raspoložene Vojvodine koja dobro izgleda. Idemo sa najvišim ambicijama", jasan je Nikitović.

Prisutnima su se obratili još trener Vojvodine Miloš Isakov-Kovačević, trener Spartaka Marko Perić i trener Borca Ivan Drobnjak koji su između ostalog obećali da će se boriti do kraja i da će dati sve od sebe u domaćem šampionatu.

Polufinalni dueli igraće se od 2. do 7. juna, a finalni od 10. do 17. juna. Ukoliko se plej-of ABA lige završi ranije, onda će i termini ovih mečeva da budu pomjereni.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC