• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panatinaikos digao glas zbog suđenja: "Opet smo svjedoci masakra i pljačke!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dvije sudijske odluke u meču Panatinaikosa i Makabija pokrenule su lavinu.

 Panatinaikos se žali na suđenje protiv Makabija Izvor: Nicolas Koutsokostas/NurPhoto/Sh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ne smiruju se strasti poslije poraza Panatinaikosa od Makabija na startu plejofa Evrolige. Pobijedio je Makabi u Atini, a Ergin Ataman je odmah poslije meča bjesnio na sudije. Na konferenciji za medije je ponovio da su slobodna bacanja koja su pri šutu za tri suđena Vejdu Boldvinu "smiješna", a sada se oglasio i sam klub. 

Panatinaikos je izašao u javnost sa opširnim saopštenjem u kome se žalio na svoj tretman kod sudija, a nije im ovo prvi put. I za vrijeme kada je prvi čovjek Evrolige bio Đordi Bartomeu, imali smo mnogo problema i čak prijetili izlaskom iz takmičenja. Što se tiče meča sa Panatinaikosom, ovo je jedna od situacija na koju se žale: 

Ovo je kompletno saopštenje Panatinaikosa povodom utakmice sa Makabijem i suđena na tom meču. Prenosimo ga u potpunosti i bez skraćenja. 

"Nažalost još jednom dolazimo do najvažnijeg dijela sezone u Evroligi pošto smo kao klub uložili ogroman trud da se vratimo na najviši nivo, a bili smo svjedoci "pljačkaške operacije" koja nas je podsjetila na "masakre" koje smo doživljavali u danima Đordija Bartomeua", počinje ovo burno saopštenje.

"Ne želimo da vjerujemo da su tragične stvari koje se dešavaju širom svijeta i koje nas rastužuju (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu da utiču na profesionalnu košarku. Nažalost, jučerašnje očigledne greške nam ne dozvoljavaju da se sjetimo nekog drugog razloga. Sportsko polje nikada ne treba da bude tu da zaliječi rane i situacije kroz koje ljudi prolaze i jasno je da košarka uvijek treba da stoji izvan ovoga.

Panatinaikos je dokazao, ne samo ove godine nego i kroz istoriju, koliko klub voli košarku i koliko funkcioniše imajući u vidu dobrobit i napredak sporta. Takođe smo dokazali da uvijek igramo uz znoj svojih košarkaša i emocije miliona navijača, sa novcem koji investiramo i sa nevjerovatnim naporom koji ulažemo. Ustajemo, borimo se do kraja bez obzira na posljedice. Panatinaikos ima 116 godina istorije, možda više nego neke države. Konačno pokažite nam poštovanje i prestanite da nas omalovažavate", stoji u saopštenju Panatinaikosa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC