• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić izbacio Lebrona Džejmsa! Marej zakuvao i donio pobjedu Denveru!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Još jedna odlična partija Nikole Jokića i prolaz Denvera u polufinale Zapada.

 nikola jokic izbacio lebrona dzejmsa iz nba plejofa Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Na oko tri minuta do kraja meča Lejkersa i Denvera vidjeli smo kako sudije poništavaju čist faul Dejvisa na Jokiću, a to je žestoko pogodilo srpskog centra koji je potom vezao četiri poena, da bi zatim odigrao i još jedan savršen napad sa Marejom, koji je potom pogodio za pobjedu - 108:106. Lejkersima su ostale samo tri sekunde i tu je ponovo Nikola Jokić odigrao važnu ulogu jer je dobrom odbranom zaustavio Džejmsa, a šut Prinsa sa pola terena nije bio ni blizu koša.

To znači da je Denver prošao u polufinale Zapadne konferencije jer je pobijedio L.A. Lejkerse 4:1 u seriji, pa će tako za mjesto u finalu igrati protiv odlične Minesote. Vulsi su prethodno "pometlali" Finiks, što je malo ko očekivao da će se desiti tako ubjedljivo. Prednost domaćeg terena ipak će imati Denver.


Jokić je odigrao još jedan odličan meč i asistencija mu je falila za još jedan tripl-dabl. Postigao je 25 poena (12/21), imao i 20 skokova i devet asistencija, ali oči "bode" i sedam izgubljenih lopti. Između ostalog, to je posljedica konstantnog udvajanja Lejkersa na njemu, koje je na neki način mučilo Somborca čitav meč. Ali, nema sumnje da ćemo od njega u plej-ofu tek vidjeti najbolje...

Ponovo je meč-viner bio Marej sa 32 poena i sedam skokova, s tim da treba reći da kao i u trećoj utakmici serije - opet je bio najslabiji do posljednje dionice. Tada je "upalio motore" i ubacio 12 poena, uz koš za pobjedu na tri sekunde do kraja. Prethodno je pogodio i trojku iz natrčavanja, nakon što je Gordon (sedam poena) uhvatio 13. skok, otevši loptu ispred Džejmsa u napadu.


Od igrača Denvera vrijedi spomenuti i Majkla Portera Džuniora koji je imao 26 poena, dok je na drugoj strani prednjačio Lebron Džejmsa sa 30 poena, 11 skokova i devet skokova. Takođe, imao je i četiri ukradene lopte. Dejvis je imao 17 poena i 15 skokova, ali je dugo "statirao" zbog navodne povrede ramena, dok je dobar u posljednjoj deonici bio i Rivs. Ubacio je deset poena kada se "lomilo", ukupno 19, ali je promašio i šut koji je mogao da "okrene" meč za Lejkerse.

Prethodne noći videli smo i kako je Oklahoma "počistila" Nju Orleans, dok vrijedi napomenuti i da je Boston poveo 3:1 u seriji protiv Majamija, što je gledao i Lionel Mesi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC