• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspad sistema Denverovog igrača od 180 miliona dolara: Porter preuzeo odgovornost za eliminaciju

Majkl Porter Džunior je svjestan da je bio katastrofalan protiv Minesote i da bi zbog toga mogao da bude trejdovan.

 Majkl Porter preuzeo odgovornost za ispadanje  Izvor: YouTube/Denver Nuggets/Screenshot

Nikola Jokić je kao i svaki lider prihvatio odgovornost na sebe zbog eliminacije Denvera u polufinalnu Zapadne konferencije. Ali, svima je jasno da je učinio sve što je u njegovoj moći da Denver pobijedi Minesotu, a da bi krivca za ispuštanje 20 poena prednosti trebalo potražiti među njegovim saigračima.

Ako se zna da su Jokić i Marej postigli 32 od 37 poena Denvera u drugom poluvremenu košmarne utakmice sa Minesotom, nije teško zaključiti koji je igrač zakazao. Majkl Porter Džunior "nije bio svoj" u čitavoj seriji. Prosječno je ubacivao tek 10,7 poena po meču protiv "vukova", postizao je svaku četvrtu šutnutu trojku, dok je izrazito loš bio u odlučujućoj utakmici serije kada je ima užasan učinak od sedam poena (1/6 za tri).

Zato je poslije meča oborio glavu, ali je priznao da je kriv: "Izvinio sam se cijeloj ekipi poslije utakmice pošto mislim da smo izgubili zbog mene. Da sam ja igrao kako umijem, znam da bismo dobili ovu seriju", otvoreno je priznao treći najplaćeniji igrač ekipe koji je nestao kada je to bilo najvažnije, možda i zbog porodičnih problema.

Izvor: David Berding / Getty images / Profimedia

Inače, Porter je potpisao petogodišnji ugovor sa Denverom vrijedan 180 miliona evra godišnje, a tokom naredne sezone zaradiće skoro 36 miliona. Zbog svega viđenog, spekuliše se da bi Nagetsi mogli da ga trejduju i da potraže bolje rješenja od njega, dok se takođe očekuje i odlazak Kentevijus Kaldvel-Poupa, koji će "biti na tržištu" i koji bi tako mogao svoje igre da naplati bolje u nekom drugom klubu, što Denver neće moći da mu pruži.

To znači da bi Nagetsi tokom ljeta mogli da ostanu bez dvojice od petorice startera, što bi bio ogroman udarac, ali možda i zdrav osnov da se regrupišu i dobiju "svježu krv". Posebno se to odnosi na doprinos sa klupe koji takođe nije bio dovoljno dobar tokom serije sa Minesotom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC