• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima 12 godina i dominira u Evroligi: Barsa ima čudo od djeteta, sa 208 cm zakucava preko 18-godišnjaka!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mnogi doduše sumnjaju da Mohamed Dabone ima 12 godina.

 Mohamed Dabone sa 12 godina dominira u juniorskoj Evroligi Izvor: X/@EuroLeague/Printscreen

Barselona je na završnom turniru Evrolige za juniore pregazila Albu iz Berlina 118:46, a među brojnim talentovanim klincima iz Barsine škole jedan se ipak istakao. Upitanju je mladi 12-godišnji Mohamed Dabone koji je imao 21 poen i šest skokova za 12 minuta na terenu- To bi samo po sebi bio sjajan učinak, ali impresivno je što Dabone ima 12 godina!

Mohamed Dabone je rođen 2011. godine i dok čeka da napuni 13 godina on dominira u konkurenciji sa 18-godišnjacima. Protivnici mu ne mogu baš ništa s obzirom da je visok čak 208 centimetara! Evroliga je objavila nevjerovatan snimak njegove dominacije djeteta koje sa 12 godina igra na poziciji centra. 

Ovaj dječak iz Burkine Faso dominira već neko vrijeme i na internetu može da se nađe mnogo snimaka kako brutalno dominira u konkurenciji igrača i po pet godina starijih. Naravno pošto je iz Afrike mnogi komentarišu da nije baš sigurno da ima 12 godina, ali i da ima 18, bio bi impresivan. Pogledajte kako on izgleda na terenu: 

NBA skauti ga već prate i kontaktiraju, a ovu sezonu je Dabone počeo kada je na turniru za igrače do 15 godina u Madridu bio MVP. Na jednom meču sa Realom je dao 25 poena, imao je 14 skokova i 6 blokada, a tada se vidjelo da umije da pogodi čak i trojku. Poslije toga je odlučeno da je vrijeme da se prebaci u još stariju kategoriju. Na Mini kupu je za Barselonu u kategoriji igrača do 14 godina bio potpuno dominantan i kada je Barselona pobijedila Real Madrid 88:78 dao je 22 poena, imao je 26 skokova, 6 blokada i 5 ukradenih lopti. Na kraju je bio MVP sa prosekom od 18,3 poena, 13,5 skokova i 4,5 blokada po meču. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC