• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvode se nove licence, proširujemo se! Bodiroga saopštio važnu vijest o Evroligi za Zvezdu i Partizan!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dejan Bodiroga najavio da će se ubuduće izdavati drugačije licence za "privreme" učesnike Evrolige, one koji nemaju "A" licencu i koji su akcionari takmičenja.

 Dejan Bodiroga o budućnosti Evrolige Izvor: MN PRESS

Prvi čovjek Evrolige Dejan Bodiroga najavio je uoči finala fajnal-fora Evrolige između Real Madrida i Panatinaikosa promjene u ovom takmičenju koje bi potencijalno mogle da budu dobra vijest za Crvenu zvezdu i Partizan. Bilo je različitih informacija oko toga da li će titula u ABA ligi donosi prohodnost u Evroligu, spominjalo se da će i Crvena zvezda pored Partizana morati da plati specijalnu licencu ako hoće u elitu, a dok se čeka konačna odluka za narednu sezonu - Bodiroga najavljuje da će se samo takmičenje ozbiljno promijeniti u budućnosti.

"Poslije ove sezone ćemo donijeti jednu odluku da se opredijelimo za strategiju, odnosno viziju za naredne sezone. Neke stvari smo zatekli, naslijedili, ali mislim da znamo u kom pravcu hoćemo da idemo. Kada to bude riješeno, onda ćemo moći da razmišljamo o licencama na srednji ili duži period", kazao je Bodiroga za "Sport Klub" poslije najava da će se ubuduće dijeliti licence koje će trajati od tri do pet godina.

"Proširivanje u budućnost? Mislim da imamo sjajan produkt i vlada veliko interesovanje klubova da igraju Evroligu, vidimo i na ovom Fajnal-foru da ima interesenata za tržište Evrolige, pa nas u budućnosti nas sigurno čeka proširenje. To je povezano sa ovim što se tiče pravca u kom želimo da idemo. O tome tada...", naglasio je Bodiroga.

Akcionarima, vlasnicima "A" licenci ističu ugovori za dvije godine i Bodiroga najavljuje da će to biti produženo: "Mislim da je želja da budu na deset ili više godina. Na posljednjem sastanku svi su iskazali stav da žele da nastave dalje, a ono što je važno je da u ovom trenutku postoji jedinstvo poslije turbulentnog perioda kroz koji smo prolazili", naveo je Bodiroga i objasnio da se ubuduće sigurno neće mijenjati format završnice, misleći pri tome da Fajnal-for ostaje.

Podsjetimo, naredne sezone u Evroligi neće igrati jedan od sljedećih pet timova: Crvena zvezda, Partizan, Virtus, Valensija ili Alba. Sigurni učesnici naredne sezone su: Real Madrid, Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Fenerbahče, Makabi, Baskonija, Anadolu Efes, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i ASVEL, inače dioničari i suvlasnici Evrolige.

(SportKlub/MONDO/M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC