• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sferopulos i Davidovac poslali poruku navijačima Zvezde: Hoćemo titulu, ali da pokažemo sportsku kulturu

Janis Sferopulos i Dejan Davidovac su se oglasili ispred Crvene zvezde pred finale Superlige sa Partizanom.

 Sferupulos Davidovac najava meča Crvena zvezda Partizan Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana od ponedjeljka ulaze u finalnu borbu i za treći trofej u sezoni, titulu prvaka Superlige Srbije. Prvi meč finalne serije igraće se u hali "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 20 časova. Crveno-bijeli su već osvojili Kup Radivoj Korać, a nakon toga i ABA ligu sa dominantnih 3:0 u finalu, ali trener Janis Sferopulos i ekipa žele odličnu i vrlo napornu sezonu sezonu da završe osvajanjem još jednog trofeja.

"Igramo finale Superlige, za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju, i to koncentracija da budemo spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani. Očekujem i pozivam naše navijače da dođu da nas podrže, ali i da pokažu sportsku kulturu", rekao je pred prvu utakmicu trener KK Crvena zvezda Janis Sferopulos.

Zbog ograničenja broja stranaca Crvena zvezda će biti bez Majka Tobija, Džavontea Smarta i Fredija Gilespija kao i povrijeđenog Adama Hange. Prednost su dobili Jago dos Santos, Rokas Gedraitis, Trej Tompkins i Džoel Bolomboj. Pred meč je govorio i reprezentativac Srbije Dejan Davidovac. 

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica, kraj je sezone, koja jeste vrlo uspješna, ali smo imali mnogo povreda, napori su bili izuzetno veliki. Međutim, sve se to zaboravlja kada izadjemo na teren. Motiv je veliki, mogućnost da se osvoji još jedan trofej i zaokruži vrlo uspješna sezona. Odlično se poznajemo sa ekipom Partizana, nema tu više ni najmanjih tajni, zato će te sitne stvari, koncentracija, manji broj grešaka, detalji biti presudni u ovom finalu. Naše je da odigramo agresivno, čvrsto, i dođemo do uvodne pobjede", rekao je Dejan Davidovac uz dodatni poziv navijačima: "Nadamo se punoj hali naših navijača, mnogo su nam pomogli ove sezone, posebno kada smo osvajali trofeje. Pozivam ih da dođu i podrže nas uz fer i sportsko navijanje i u ponedjeljak."

Drugi meč finala igra se već 05.06.2024. godine takođe sa početkom u 20 sati (Beogradska Arena), dok je eventualna majstorica zakazana za subotu 08.06.2024. godine sa početkom u 20:30.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC