• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adam Hanga odlazi iz Crvene zvezde! Osvojio tri trofeja, pa spakovao kofere

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iskusni košarkaš završio misiju u Beogradu nakon samo jedne sezone.

 adam hanga odlazi iz crvene zvezde u huventud Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Adam Hanga imaju opciju da ugovor potpisan prethodnog ljeta produže za još godinu dana, ali izgleda da se to neće desiti. Kako javljaju dobro obavješteni izvori iz Španije, mađarski košarkaš blizu je napuštanja Srbije i Beograda, pošto se nalazi nadomak potpisa ugovora sa Huventudom!

Iako je nedavno za MONDO istakao da još ne zna šta će biti sa ugovorom za narednu sezonu, Hanga je trenutno veoma blizu povratku u Španiju, gdje je proveo najbolje godine karijere i gdje je već nastupao za četiri tima. Po riječima novinara Marka Mundeta dogovor je već postignut i očekuje se samo da Huventud objavi početak saradnje sa osvajačem Evrolige u dresu Reala.

Kada se oglasi Huventud dobićemo potvrdu da se završava saradnja Crvene zvezde i Adama Hange, nakon veoma uspješne sezone u regionalnim okvirima. Mađar je bio izuzetno važan dio tima Janisa Sferopulosa na putu do tri trofeja, iako je finiš sezone propustio zbog povrede šake koja ga je na nekoliko nedjelja odvojila od terena.

Prije toga je igrao sve što se od njega tražilo - bio je čak i prvi plejmejker ekipe u trenucima kada su crveno-bijeli najviše kuburili sa povredama, i to u veoma osjetljivom dijelu sezone. Adam Hanga je na 26 meča u Evroligi prosječno bilježio osam poena, 2,9 skoka i 2,4 asistencije, za 20 minuta na parketu. U ABA ligi je odigrao 20 utakmica, uz prosjek od 6,3 poena, 2,3 skoka i 2,6 asistencije.

Adam Hanga je profesionalnu karijeru počeo još davne 2006. godine, igrajući za Albu iz Sekešfehervara u Mađarskoj. Uslijedio je transfer u Manresu 2011. godine, a zatim je najveći dio karijere proveo upravo u Španiji. Četiri godine bio je član Baskonije, uz jednogodišnju pozajmicu u italijanski Avelino, a zatim je igrao za Barselonu i Real Madrid.

Sa ekipom iz Madrida je 2023. godine osvojio Evroligu, dok je kao igrač Barselone 2017. godine proglašen za najboljeg defanzivca u takmičenju. San Antonio Sparsi draftovali su ga sa 59. pozicije na draftu 2011. godine, ali šansu u NBA ligi nikada nije dobio. Hanga je dugogodišnji reprezentativac Mađarske.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:59
Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC