• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan Srbin odabran na NBA draftu! Ide kod Bogdana Bogdanovića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Velika vijest iz Amerike za srpsku košarku!

 nikola djurisic odabran na nba draftu ide u atlantu Izvor: TV Arena sport/screenshot

Srpski košarkaš Nikola Đurišić draftovan je kao 43. "pik" na NBA draftu. Odabrao ga je Majami u drugoj rundi i odmah ga poslao u Atlanta Hokse, kod Bogdana Bogdanovića! Ostaje da se vidi da li će doskorašnji igrač Mege i potencijalno pojačanje Crvene zvezde sada odmah otići u NBA ligu ili će ostati u Evropi, gdje bi u tom slučaju igrao za Zvezdu u Evroligi.

U pregovorima smo sa Đurišićem i želimo mu svu sreću večeras na draftu", rekao je Čović u četvrtak za "Meridian sport" i dodao da će Zvezda praviti planove u prelaznom roku zavisno od toga kako Nikola prođe na NBA draftu.

Nikola Đurišić rođen je 2004. godine u Gentu u Belgiji, gdje je njegov otac Duško Đurišić igrao fudbal. Ljubiteljima sporta u Srbiji svakako je mnogo poznatija njegova majka, Vesna Čitaković Đurišić, bivša reprezetnativka Srbije i osvajačica najvećih medalja na evropskim i svjetskim pvenstvima. Ponikao je u KK Banjica i u KK Mega, u čijem je sistemu od 2017. godine.

Minula sezona bila je najuspješnija u njegovoj karijeri, prosječno je postizao po 14,2 poena u dresu Mege i igrao je i u "A" reprezentaciji u okviru FIBA "prozora" pod vođstvom selektora Svetislava Karija Pešića. Iako je i dalje veoma mlad, Nikola je već stekao značajno iskustvo u seniorskoj košarci noseći dres Mege u protekle četiri sezone i pred njim su velike stvari ako nastavi da se razvija na isti način. Ovako je Nikola draftovan:

A sa svojim NBA timom, najbližima i menadžerom Miodragom Ražnatovićem sigurno će uskoro donijeti odluku da li će ubuduće biti dio NBA tima u kojem je Bogdan Bogdanović jedan od vođa ekipe ili će Nikolin sljedeći korak biti Crvena zvezda. Prije svega, to će zavisiti od odgovora na pitanje da li će Đurišić dobiti garantovani ugovor za sljedeću sezonu.

Ovo je Nikola Đurišić:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC