• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kada Srbija igra sa Australijom u Parizu! Poznato sve o borbi za olimpijske medalje

Autor Mladen Šolak

Žrijebom je određen i termin narednog meča "orlova".

 Termin i satnica meča Srbija Australija Izvor: Sameer Al-Doumy / AFP / Profimedia

Meč četvrtfinala Olimpijskih igara u košarci, Srbija - Australija, biće odigran u utorak od 14.30 časova, odlučeno je žrijebom u Parizu. Pobjednik tog meča igraće u polufinalu protiv pobjednika susreta Brazil - Sjedinjene Države, što je takođe odlučeno izvlačenjem kuglica.

Ovo su parovi i satnica četvrtfinalnih susreta, koji će svi biti odigrani u utorak, 6. avgusta

  • Njemačka - Grčka 11
  • Srbija - Australija 14.30
  • Francuska - Kanada 18
  • Brazil - Sjedinjene Države 21.30

Polufinala će biti odigrana u četvrtak, sa naknadno određenim terminima, a finale je zakazano za subotu, 10. avgust. Svi mečevi završnice Olimpijskih igara u Parizu biće odigrani u hali "Bersi".

Srbija je grupnu fazu završila kao četvrta najuspješnija ekipa, iza olimpijskog prvaka Sjedinjenih Država (3-0), šampiona svijeta Njemačke (3-0), koji su bili u prvom "šeširu", a zatim i iza Kanade (3-0), sa kojom su "orlovi" Svetislava Pešića dijelili drugi šešir, iako su imali isti skor kao i Francuska (2-1), u trećem.

Australija, naredni rival Srbije, bila je drugoplasirana u Grupi A, iza lidera Kanade (3-0) i ispred Grčke (1-2), koja je ušla u nokaut fazu uz veliku pomoć Srbije. Janis Adetokumbo i saigrači navijali su da Srbi savladaju Južni Sudan razlikom od tri poena i većom, što se i dogodilo, prije svega zahvaljujući sjajnom Bogdanu Bogdanoviću. "Grci bi trebalo da mu pošalju poklon", rekao je Manu Đinobili, slavni Argentinac koji je ostao oduševljen partijom srpskog kapitena Bogdanovića.

Australijanci su u grupnoj fazi poraženi u meču protiv Grčke (71:77), uz najefikasniju partiju nekadašnjeg igrača Partizana Džoka Lendejla (17 poena), a poraz su doživjeli i u meču protiv Kanade (83:83), u kojem je najefikasniji Australijanac bio Džoš Gidi, sa 19 poena. Jedini trijumf naredni protivnik Srbije ostvario je u meču protiv Španije (92:80) u posljednjem kolu, kojim je eliminisao Evropljane i izborio sebi mjesto u završnici Olimpijskih igara u hali Bersi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC