• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pijani Jokić pjevao četnicku pjesmu o Oluji!" Hrvatski mediji o slavlju srpskih košarkaša u Parizu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Portali iz Hrvatske naširoko su pisali o slavlju selekcije Srbije poslije osvajanja bronze na Olimpijskim igrama.

 Hrvatski mediji o slavlju košarkaša Srbije Izvor: X/@BricksCenter/Printscreen

Srpski košarkaši su burno proslavili osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Francuskoj, a to je nekima u regionu zasmetalo. Hrvatski mediji su redom izvijestili o detaljima slavlja srpskih reprezentativaca, a jedna pjesma koja se mogla čuti na tom slavlju im je posebno zasmetala. 

"Pijani Jokić u euforiji pjevao četničku pjesmu posvećenu Hrvatskoj i Oluji", glasi naslov hrvatskog portala Index.hr, a u tekstu se navodi: "Pijani Nikola Jokić bio je jedan od glavnih i najveselijih na snimcima koje kruže društvenim mrežama. Srpski košarkaši pjevali su razne pjesme poput 'Prokleta je Amerika i zlato što sja', a na jednom snimku nastala je velika euforija kada je pjevač zapjevao 'Kad sam bio mali' od popularnog srpskog pjevača i deklarisanog četnika Baje Malog Knindže. Na snimku je riječ o četničkoj pjesmi koja za temu ima Hrvatsku i Oluju"

"Večernji list" je pisao kako "Pijani Srbi nakon zabave nisu mogli stajati na nogama prilikom dodjele olimpijske medalje", a "Jutarnji list" se takođe osvrnuo na samu pjesmu o kojoj je bilo riječi i u tekstu "Indeksa". "Jokić i društvo pjevali zloglasnu pjesmu u Parizu. Prvo opleli po Amerikancima, a onda po Hrvatima", naslov je ovog teksta. 

"Ranije smo pisali o tome kako su srpski košarkaši uz velike količine alkohola odlučili burno proslaviti pobjedu nad Njemačkom i osvajanje bronzane medalje na Olimpijskom turniru. Tada je u 'fokusu' bio Nikola Jokić, proširio se video kako polugoli Srbin u jednom lokalu u Parizu grli pjevača i iz sveg glasa pjeva hit Bobana Zdravkovića 'Prokleta je Amerika i zlato što sja'... Stihovi su očito bili namijenjeni američkoj reprezentaciji, koja je u polufinalnoj utakmici savladala Srbiju s 95:91, a sada su, čini se, meta njihovog slavlja postali i Hrvati. Na društvenim mrežama procurio je video u kojem vidno pijani reprezentativci pjevaju pjesmu Baje Malog Knindže (pravim imenom Mirko Pajčin) - 'Kad sam bio mali'. Srpski muzičar nadimak je dobio po Knindžama, paravojnoj formaciji tzv. Republike Srpske Krajine. Takođe je poznati zagovornik Srpske radikalne stranke, a poznato je i da je omiljeni pevač Vojislava Šešelja", navodi se u tekstu "Jutarnjeg".  

Pročitajte i ovo:

Komentari 16

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kristian

Kakva vijest!!!!Ja sad vise nemogu nastaviti zivjeti.To su ti mediji i politika.Ma bravo!

X

Mi smo pjevali '95. Aj sad malo i vi pjevušite.

Gogi

I mi Hrvati pjevamo svoje pjesme.Nema suzivota na Balkanu vise nikad.

Mali od palube

Samo pjevajte.Mi smo pjevali kad je trebalo.

Dana

@Mali od palube Naravno da ste pjevali prije finala u vaterpolu jer ste znali kako ćete proći.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC