• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA košarkaš (21) hoće u penziju: Dali su Srbina za njega, a neće ni debitovati u novom timu?

Ej-Džej Grifin želi da ode u penziju.

 Ej-Džej Grifin želi u penziju Izvor: ERIK S. LESSER/EPA

Bivši saigrač Bogdana Bogdanovića iz Atlante razmišlja o penziji i možda ta vijest ne bi bila čudna, da nije riječ o momku koju ima svega 21 godinu. Ej-Džej Grifin koji je 2022. bio 16. pik na NBA draftu poslije loše sezone poželio je da se udalji od košarkaškog terena, tvrdi novinar Šams Čaranija

Riječ je o sinu Edrijana Grifina, nekadašnjeg NBA igrača i bivšeg trenera Milvokija, ali očigledno da njegova ljubav prema košarci nije toliko jaka. Ej-Džej se u ruki sezoni predstavio kao mladić sa blistavom budućnošću. Mečeve je završavao sa prosjekom od 8.9 poena za 20 minuta na terenu, odigrao je 72 utakmice, od kojih je na 12 bio starter.

Međutim, čini se da mladić nije uspio da ostane u naletu dobre forme, već naredne sezone uslijedio je pad u igri. Provodio je duplo manje vremena na terenu, u prosjeku devet minuta po susretu i za to vrijeme bilježio svega 2,4 poena po meču. Došlo je do pada i u broju odigranih susreta, pa se tako Ej-Džej na parketu našao svega 20 puta. Bilo je nužno promijeniti sredinu, iz Atlante je došao u redove Hjustona - u trejdu čiji su dio bila i prava na srpskog košarkaša Nikolu Đurišića!

I dok se Nikoli predviđa da će dobiti ulogu u timu Atlante, Grifin bi mogao da završi karijeru prije debija za Hjuston. Tačan razlog odustajanja od košarke još uvijek nije poznat, li se pretpostavlja da je E-Džej Grifin zabrinut za minutažu u Hjuston Roketsima koji imaju veoma dobro popunjen tim na njegovoj poziciji.

Navodno, Grifin ne želi da propusti još jednu sezonu u kojoj će biti rezerva u NBA i bliži je odluci da okonča igračku karijeru nego da sjedi na klupi. Takav potez mogao bi da zabrine i čelnike najjače košarkaške lige jer bi u budućnosti i drugi talentovani košarkaši rano mogli da istraže opcije van sporta i odalje se od NBA parketa čim ne dobiju priliku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC