• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teletović: Selektor može biti i stranac

Ponajbolji košarkaš BiH Mirza Teletović ne bi imao ništa protiv da nasljednik Sabita Hadžića na klupi reprezentacije BiH bude stranac.

 Teletović: Selektor može biti i stranac Izvor: MONDO

Mirza Teletović je već godinama je jedan od najboljih igrača u Evropi na poziciji krilnog -centra.

Bivši košarkaš Sloboda Dite je u Kahi Laboral nezamjenjiv i redovno je najbolji strijelac ekipe. Na proteklom Evropskom prvenstvu kad je Teletović igrao i pogađao i reprezentacija BiH je dolazila do pobjeda.

Ipak BiH nije uspjela izboriti drugi krug. Poslije EP otišao je selektor Sabit Hadžić, a u medijima se sve češće pominje da novi slektor Bh tima mogao biti stranac. Teletović ne bi imao ništa protiv.
" Savez je odlučio kako je odlučio i tu za mene prestaje sva priča o toj temi. Jedino mogu reći da se nadam da ćemo dobiti kvalitetnog trenera, a to je li domaći ili stranac, najmanje je bitno", ističe Teletović u razgovor za Avaz.
Teletović je novu sezonu u Evroligi počeo u velikom stilu. U gostujućoj pobjedi protiv Fenerbahčeo ubacio je 23 poena.U odnosu na prethodne godine uz sjajn šut igra više leđima ka košu.

" Imamo tim koji je sposoban boriti se sa svim rivalima i u Španiji i u Evropi. Igra leđima prema košu meni nije novost. Stvar je u tome što su u Cahi ranijih godina igrali jedan Luis Skola, Tiago Spliter, Kaja Peker ..., koji su se oslanjali na igru u reketu, bez vanjskog šuta, pa sam ja imao neke druge zadatke.Sada je situacija drugačija. Mnogo više igram pod košem, ali svaki meč pogodim barem 1-2 "trojke", objašnjava Teletović, koji nikad nije krio želju da s eoproba i u NBA ligi.

"Osnovna stvar je ugovor s Kahom, koji me veže još tri sezone i dok je tako, ovaj klub bit će mi u prvom planu. Da bi se to promijenilo, moralo bi se poklopiti nekoliko stvari, između ostalog da se pojavi klub koji bi bio spreman platiti veliko obeštećenje, a to se još nije desilo", rekao je Teletović.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC