• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Preokret!

Komesar NBA lige Dejvid Štern i čelnici sindikata košarkaša održali još jedan maratonski sastanak i saopštili da je došlo do približavanja stavova.

 NBA: Preokret! Izvor: MONDO

Ipak nikome od umiješanih strana nije u interesu da ne bude sezone...

To je zaključak koji se može izvući nakon neformalnih pregovora lige i igrača početkom ove nedjelje, a zatim i zvaničnog sastanka u trajanju od 15 sati, koji je završen u četvrtak oko tri sata ujutru po lokalnom vremenu u Njujorku.

Komesar NBA lige Dejvid Štern i predstavnik sindikata igrača Derek Fišer nisu želeli da se "zaleću" previše optimističkim izjavama, ali je bilo vidljivo da se atmosfera totalno promijenila u odnosu na prethodnu nedelju, kada su pregovori u prisustvu državnog posrednika Džordža Koena prekinuti uz mnogo optužbi i teških riječi.

Štern i Fišer čak su izjavili da ima šanse da se odigra kompletna sezona, što znači standardne 82 utakmice po ekipi, iako su prve dve nedjelje uveliko otkazane!

"Šanse nisu velike, ali sve je moguće ako postignemo dogovor u narednih četiri-pet dana", rekao je Fišer.

Štern je objasnio da bi u tom slučaju morali da se riješe problemi sa zauzetošću dvorana i transportom, ali i da se povede računa da igrači i publika ne budu izloženi prevelikom broju utakmica u određenom periodu.

Dakle, realnije je da sezona bude za nijansu kraća nego inače, ali i to je ogroman napredak u odnosu na prognoze da se NBA košarka neće igrati do februara, ili čak novembra 2012!

Pregovarači u ime lige i igrača u srijedu su postigli kompromis oko nekih sistemskih rješenja novog kolektivnog ugovora, dok su priču o podjeli novca od košarkaških prihoda (BRI) ostavili za poslije.

Prošlog četvrtka su pregovori obustavljeni baš zato što su liga i vlasnici timova zahtjevali od igrača da bezuslovno pristanu na podjelu BRI u odnosu 50:50, dok su igrači tvrdili da će taj problem biti lako riješen, ako se uklope sve ostale "kockice".

"Nema dileme da smo se približili po nekim važnim pitanjima, kao i da smo shvatili šta je još bitno za postizanje konačnog dogovora. Ipak, rano je za slavlje", dodao je Šternov zamjenik Adam Silver.

Nova runda pregovora zakazana je već za četvrtak u 14 časova po lokalnom vremenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC