• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Real jači od Nikolasa

Dru Nikolas bio je u crvenoj šuterskoj zoni pred 10.000 u Kaha Mahiki, ali su košarkaši Reala iz Madrida pronašli načina da zaustave njega.

 EL: Real jači od Nikolasa Izvor: MONDO

Kada su zaustavili Nikolasa, Madriđanima je bio otvoren put ka drugoj pobjedi u dva kola Grupe C, u kojoj samo šampion Srbije Partizan mt:s nema bodove za sada.

Real Madrid - Armani Džins Milano 85:78.

Nikolas, koji je ovog ljeta pojačao Milano prešašvši iz redova šampiona Evrope Panatinaikosa, vezao je 13 poena u seriji od 13:0, kojom su Italijani došli do prednosti 53:40 sredinom treće četvrtine! To je, međutim, samo motivisalo "kraljeviće" da zbiju redove, a Martinas Pocijus, Rudi Fernandez i Serhio Ljulj uspjeli su u preostalih pet minuta ne da stignu goste, već i prestignu - 63:62.

Posljednje vođstvo, Armani je imao sredinom četvrte četvrtine, kada je opet Nikolas pogodio za 71:72, poslije čega se probio Džojsi Kerol i uz pomoć Pocijusa uveo Real u mirnu završnicu i pobjedu od sedam poena razlike.



Nikolas je ubacio 24 poena Madriđanima, koji su se oslonili prije svih na Kerola (21, 4/4 za tri) i Fernandeza (17, 4 sk, 4 as, 1 ukr). Pored Nikolasa, odličnu partiju za Armani ponovo je pružio rezervista Malik Herston (18), koji je briljirao u prošlonedeljnom trijumfu Milana nad Makabijem iz Tel Aviva.

Igor Rakočević debitovao je za Montepaski Sijenu samo dva dana nakon što je potpisao jednogodišnji ugovor sa italijanskim timom. Debi neće pamtiti po dobroj individualnoj partiji, ali hoće po pobjedi svog tima.

Za sedam minuta na parketu, jedan od najboljih strijelaca Evrolige u posljednjih pet godina nije uspio da se upiše u strijelce. Probao je dva puta za tri poena i oba puta promašio, ali to nije nanudilo Sijeni, koja je nanijela ubjedljiv poraz Olimpiji iz Ljubljane - 79:57.

Sve je u tom meču bilo jasno poslije deset minuta kada je rezultat bio 26:4.

Bo Mekejleb je predvodio Toskance sa 17 poena, tri asistencije, tri ukradene lopte i tri skoka. S druge strane, jedini dvocifren u Olimpiji bio je Letonac Davis Bertans sa 12 poena.

Kosta Perović, kao starter, odigrao je dobru utakmicu za Barselonu, koja je preslišala Aseko Prokom na svom terenu. Pet, šest, sedam i devet poena razlike po četvrtinama bila su odraz neravnopravnosti dva tima. Na kraju - 88:61, uz devet poena, četiri skoka i četiri blokade srpskog reprezentativca za 20 minuta na terenu.

Oliver Lafajet bio je najbolji pojedinac kod gostiju sa 15 poena, dok je Erazem Lorbek bio perjanica katalonskog giganta sa 20 ubačenih poena.

Olimpijakos našeg selektora Dušana Ivkovića uspio je da upiše prvu pobjedu ove sezone, nakon što je prije sedam dana doživio ubjedljiv poraz u Bilbau. Pred svega 3.000 svojih navijača, crveno-bijeli iz Pireja pobijedili su Fenerbahče Ulker rezultatom 81:74 i to preokretom u posljednjoj četvrtini.

Vasilis Spanulis ubacio je 22 poena, uz sedam asistencija, a Jorgos Printezis 21 poen, uz sedam skokova za Pirejce, za koje je Marko Kešelj upisao dva poena, uz šut 0/4 za trojke. NBA as iz Oklahome Tabo Sefološa ubacio je 17 poena, uz 12 skokova za tim iz Istanbula, koji je dobio 14 poena i šest skokova od bivšeg košarkaša Partizana Džejmsa Gista.



REZULTATI 2. KOLA:

GRUPA A

Olimpijakos - Fenerbahče Ulker 81:74
Nansi - Bilbao 87:73

U sredu:

Kaha Laboral - Kantu 81:69

TABELA: Kaha Laboral 2-0, Bilbao 1-1, Kantu 1-1, Nansi 1-1, Olimpijakos 1-1, Fenerbahče 0-2.

GRUPA B

U sredu:

CSKA Moskva - Bamberg 94:74
Zagreb - Panatinaikos 62:81

U utorak:

Unikaha Malaga - Žalgiris Kaunas 85:78, 67:67

TABELA: CSKA 2-0, Panatinaikos 2-0, Unikaha 1-1, Bamberg 1-1, Žalgiris 0-2, Zagreb 0-2.

GRUPA C

Real Madrid - Armani Milano 85:78
Makabi Tel Aviv - Partizan mt:s 70:66

U sredu:

Anadolu Efes - Šarlroa 79:80

TABELA: Real Madrid 2-0, Efes 1-1, Šarlroa 1-1, Milano 1-1, Makabi 1-1, Partizan 0-2.

GRUPA D

Galatasaraj - UNIKS Kazanj 64:68
Montepaski Sijena - Olimpija 79:57
Barselona - Prokom 88:61

TABELA: Sijena 2-0, Barselona 2-0, Galatasaraj 1-1, UNIKS 1-1, Prokom 0-2, Olimpija 0-2.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC