• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Ne tako brzo!

Pregovori lige i igrača po ko zna koji put prekinuti bez konačnog rješenja za okončanje "lokauta", iako je prethodnih dana sve odisalo optimizmom.

 NBA: Ne tako brzo! Izvor: MONDO

Iz Njujorka ovog jutra stižu dobre vesti za navijače Partizana mt:s, kao i svih drugih klubova, koji u svojim redovima imaju NBA igrače sa obavezom da se vrate u SAD čim se završi "lokaut".

Obustava svih aktivnosti u američkoj profesionalnoj košarci se nastavlja do daljeg, pošto dve strane ponovo nisu uspjele da se saglase oko podjele košarkaških prihoda (BRI).

"Više nema nikakvih šansi da se odigra kompletna sezona", izjavio je komesar NBA lige Dejvid Štern poslije sastanka u petak.

On je na kraju morao da otkaže sve mečeve zakazane za drugu polovinu novembra, mada je dan ranije postojala opcija da se u slučaju brzog dogovora nadoknade svi izgubljeni datumi (1-15. novembar).

Sindikat igrača prošle nedjelje nije želio da prihvati ultimativni zahtjev vlasnika timova da se novac od BRI dijeli u odnosu 50:50, ali su pregovori poslije nekoliko dana nastavljeni, kada je prihvaćena sugestija igrača da se prvo priča o sistemskim rješenjima novog kolektivnog ugovora (dužina ugovora, stope povišica, taksa na prekoračenje "seleri kepa" itd), pa tek onda o podjeli novca.

Ispostavilo se da BRI i dalje predstavlja kamen spoticanja, pošto se obje strane čvrsto drže svojih pozicija - Dejvid Štern i njegov zamjenik Adam Silver zastupaju podjelu 50:50, dok izvršni direktor sindikata igrača Bili Hanter traži podjelu 52:48, ili čak 52.5:47.5 u korist svojih klijenata.

Izvještači američkih medija spekulišu da bi Štern i Hanter lako našli zajednički jezik, ali da nemaju mandat vlasnika timova, odnosno igrača i njihovih menadžera da prave dalje ustupke.

Procjena je da jedan odsto BRI iznosi 40 miliona dolara godišnje, dok gubici zbog otkazivanja jednog mjeseca regularnog dijela sezone iznose 400 miliona dolara.

Po kolektivnom ugovoru koji je bio na snazi od 2005. do 30. juna ove godine, igračima je sljedovalo 57 odsto, a vlasnicima 43 odsto BRI.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC