• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Partizana na startu Evrolige: Džons letio, ali Baskonija zakucala crno-bijele!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaši Baskonije savladali su Partizan na startu Evrolige!

 Baskonija Partizan Izvor: Euroleague

Košarkaši Partizana su vodili veliki dio meča, ali su na kraju izgubili! Bilo je 88:82 za Baskoniju, a ono što djeluje da je presudilo su blokade! Čak šest blokada imala je ekipa domaćina za razliku od nijedne Partizana. Tu smo vidjeli neke kontre Španaca i neke poene koji su djelovali sigurno za Partizan da su spriječeni, ali baš zbog toga djeluje da je ovo bio ključni detalj meča.

Ostaje žal za nevjerovatnom partijom Tajrika Džonsa koji je jednostavno dominirao ispod koša. Sjajno je igrao u paru sa svim bekovima crno-bijelih, imao nekoliko brutalnih zakucavanja, postigao 22 poena skoro bez promašaja iz igre (9/10), ali jednostavno falilo je malo koncentracije Partizanu da ovaj meč i dobije.

"Nije toliko lošija odbrana bila primili smo neke ključne poene uz zvuk sirene. Da biste dobili ovakav meč morate da budete koncentrisani. Čestitam Baskoniji na pobjedi", rekao je i Željko Obradović odmah posle meča pred kamerama.

Sporo je krenuo Partizan u ovaj meč, u prvih pet minuta samo je jednom uspjelo crno-bijelima da postignu koš iz igre, ali kada su Brendon Dejvis i Vanja Marinković vezali dvije trojke donijeli su seriju 10:0 i vođstvo 13:9. Tajrik i Karlik Džons su posebno dobro sarađivali, pa iako je Markus Hauard uspio da sa dvije trojke drži svoj tim na kraju je ekipa Željka Obradovića vodila na poluvremenu sa 38:32.

Ipak već na startu drugog dijela igre moglo je da se vidi da je Baskonija mnogo koncentrisanije ušla u drugi dio meča. Odmah su poenima Monekea i Sedekerskisa izabranici Pabla Lasa stigli na 41:39, a samo je surovo dominantni Tajrik Džons održavao Partizan u prednosti. Trčao je u kontrama, hvatao lopte ispod koša, igrao leđima, ali i pored toga došla je serija Baskonije za 54:54. Sa dvije trojke Isaka Bonge i Ifea Ludbnerga Partizan je otišao na 60:54, ali to je bilo to od Partizana.

Do kraja treće četvrtine Baskonija je smanjila na 60:59, na startu posljednjih 10 minuta Karlik Džons je sjajno prošao i vratio Partizan na "plus četiri" (71:67) ali nije bilo snage za pobjedu. U nervoznoj završnici sa mnogo prekida, gledanjem snimaka od strane sudija svaki čas, mnogo se bolje snašla Baskonija. Džons je jedini gurao crno-bijele, a ključni momenat je blokada Donte Hola na Brendonu Dejvsu. Tada je bilo 75:72 i kada crno-bijeli tim nije uspio da se vrati na poen razlike Luvavu Kabaro je pogodio trojku za 78:74 i za nož u srce Partizana. Jednostavno uspijevao je srpski tim da se vrati, dođe na korak, ali nikako da ovo prelomi u svoju korist. Na kraju je ovih šest poena u korist Baskonije moglo da ode i na crno-bijelu vodenicu, ali kako je i sam Obradović rekao, falilo je koncentracije kada se lomilo.

  • Baskonija: Hauard 17, Rajeste, Sedekerskis 14 (6sk), Luvavu 15 (4sk). Jaramaz 2, Forest 10 (4as), Rogavopulos, Diop 2 (4sk), Boldvin 7, Hol 8 (4sk), Ndijae, Moneke 13 (4sk, 4as),
  • Partizan: Dejvis 20 (3as), Lundberg 10 (4as), K. Džons 4 (6as, 3sk), Nilikina 3, Koprivica, Nakić, Marinković 11 (4sk), Pokuševski, Braun 4 (3sk, 3as), Bonga 8 (4sk), Lakić, T. Džons 22 (5sk)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC