• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Kirilenku i ekipi bilo dosadno u Zagrebu

Zagrebačke "mrave" gazi ko stigne. CSKA ih u Zagrebu ostavio na -42. Kirilenko: "Pa, i nije zabavno kad pobijediš sa ovoliko razlike".

 EL: Kirilenku i ekipi bilo dosadno u Zagrebu Izvor: MONDO

Hrvatska reprezentativna košarka dobila je novi udarac na nedavnom Evropskom prvenstvu u Litvaniji, a očajno stanje se preslikava i na klupski nivo gdje hrvatski šampion - Zagreb - dobija šamar za šamarom u Evroligi.

Moskovski CSKA, možda i najjači tim u Evropi trenutno, pregazio je "mrave" u zagrebačkoj Areni - 89:47. U samo nekoliko dana Zagreb je pretrpio debakl izražen razlikom većom od 40 poena! Najprije je proteklog vikenda u gradskom derbiju protiv Cedevite bio u minusu 46 poena, a protiv CSKA 42.

U prve tri utakmice u Evroligi, Zagreb je postigao ukupno 176, a primio 266 poena (-92). A pritom je protiv Panatinaikosa (62:82) i CSKA igrao kod kuće. Gostovao je u prvom kolu Bambergu gdje je ubjedljivo poražen (65:95).

Ovo je bio osmi poraz zagrebačkih "mrava" u ovoj sezoni, a u svim takmičenjima koš-razlika je -190!

Od Zagreba, realno, niko nije ni očekivao da može da bar ugrozi CSKA, ali hrvatska košarkaška javnost očekivala je bar malo jači i dostojanstveniji otpor, borbeniju igru, a ne mrzovolju, anemičnost i predaju već poslije prvih 10 minuta.

Prva zvijezda CSKA Andrej Kirilenko ovako je prokomentzarisao meč i visoku pobjedu svog tima:

"Poslije ovakve pobjede osjećaš zadovoljstvo, ali nije baš zabavno. Zagreb, očiglednom ima mnogo problema, ima i povreda, mnogo stvari o kojima se ne želi govoriti. Ali, mi smo to iskoristili jer ne smijemo da razmišljamo o tuđim problemima".

Kapiten srpske reprezentacije Nenad Krstić bio je najbolji kod "armejaca" sa 15 poena i pet skokova, Kirilenko je ubacio 14 i imao sedam skokova.

Poslije novog neuspjeha svog tima, trener Zagreba Vladimir Androić nemoćno je, ali i realno konstatovao da je razlika u kvalitetu i klasi bila očigledna. Postavio je i dijagnozu svom timu - strah.

"Najveći problem je taj strah. I na 20 razlike oni se i dalje boje, i dalje su u grču. Imali smo, na primjer, čak 20 napadačkih skokova koje nismo iskoristili, imali smo i puno otvorenih šuteva koji, jednostavno, ne ulaze. Imamo dobrih šutera u ekipi, ali nijednog raspoloženog, svi su u strahu", rekao je srpski trener na klupi Zagreba.

Androić sa svojim saradnicima u posljednje vrijeme više "glumi" psihologa, nego trenera.

"Ne vršim presing ni na koga. Pokušavamo pričom da stignemo do njih, pokušavamo da ih opustimo i uklonimo pritisak sa njih, ali teško ide...".

Iako je Zagreb ovog ljeta doveo neka nova imena, od kojih se očekivalo da budu pojačanja, jasno je da će uprava morati da napravi remont ekipe. Neki jednostavno ne zadovoljavaju kvalitet i nivo igranja u regionalnoj, a kamoli Evroligi...

Ovog vikenda Zagreb očekuje novo iskušenje, jer mu u 6. kolu ABA lige dolazi "resetovana" Crvena zvezda Beograd, koja želi dvije pobjede u nizu.

Ekipa Svetislava Pešića je najefikasniji tim dosadašnjeg toka ABA lige sa ukupno 455, odnosno 91 poenom u prosjeku po meču. Takođe, crveno-bijeli su prvi i po procentu šuta za tri poena s obzirom da imaju 41,18 odsto realizacije (68-28).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC