• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Bio nekad derbi Partizan - Cibona

Partizan mt:s pobijedio Cibonu u jednom od najzanimljivijih duela 6. kola ABA Lige. Crno-bijeli šuterski raspoloženi.

 ABA: Bio nekad derbi Partizan - Cibona Izvor: MONDO

Razlika u kvalitetu između beogradskog i zagrebačkog kluba sa papira prenijeta je i na parket dvorane "Pionir".

Dueli Partizana mt:s i Cibone u prošlosti su donosili mnogo uzbuđenja, neizvjesnosti, tenzije. Večeras, u 6. kolu ABA Lige toga nije bilo. Odnosno bilo je tek nešto malo u prvoj četvrtini. Ostale tri četvrtine protekle su u znaku srpskog šampiona.

Partizan mt:s - Cibona 91:67 pred oko 4.500 gledalaca u "Pioniru".

Tri trojke u prvoj četvrtini, više nego solidan šut za dva poena tokom čitavog meča, dominacija u skoku...Sve su to bili elementi na strani Partizana, koji je ostvario 15. trijumf nad Cibonom u regionalnoj ligi (Zagrepčani imaju sedam trijumfa).

Doskorašnji selektor hrvatske košarkaške reprezentacije i strateg Cibone Josip Vranković rekao je uoči dolaska u Beograd da je Patizan u "Pioniru" najteže moguće gostovanje, uz Makabi u Tel Avivu. Više nego realno sagledavanje situacije i mogućnosti sopstvenog tima koji više nema zvijezda u svojim redovima.

Nikola Peković se umorio u nedavnom evroligaškom meču protiv belgijskog Šarlroa, ali njegove zamjene - Miroslav Raduljica i pogotovo Raško Katić - odlično su odradili svoje minutaže. Sjajan je bio i Danilo Anđušić, momak koji je ovog ljeta pošto-poto želio da pređe iz Hemofarma u Partizan. Postigao je četiri trojke iz sedam pokušaja i završio meč sa ukupno 14 poena.

Osim kapitena Petra Božića, svi ostali igrači Partizana su se potrudili da im pored imena statistika, kad su u pitanju poeni, ne bude prazna.

Ađušić 14, Raduljica 12 (bez promašaja iz igre), Katić 11 poena...



Partizan je dvije najubjedljivije pobjede u dosadašnjem toku sezone ostvario protiv ekipa iz glavnog grada Hrvatske - protiv Zagreba na otvaranju sezone i sada protiv Cibone.

"Cibosi" su još dobro i prošli, jer je moglo da bude 30+...

Do polovine druge četvrtine Cibona se još nekako i držala u utakmici. Od 20:10 za Partizan mt:s, Cibona je prišla na 18:22, potom je bilo i samo +2 za crno-bijele (25:23). Ali, Ađušić sa dvije trojke, potom zakucavanje Vladimira Lučića poslije odličnog proigravanja Ejsi Loua i "trojka" Raduljice (koš i slobodno bacanje), vinuli su crno-bijele do visoke prednosti pred odmor - 43:26.

Kada je Damjan Rudež dobio petu ličnu grešku tek što je počela treća četvrtina bilo je jasno da gosti apsolutno nemaju šta da traže u solidno popunjenom "Pioniru" u kojem je izostala ona čuvena atmosfera od koje se protivničkim ekipa uliva strah u kosti.

Mic po mic, Partizan mt:s je podizao razliku, a publiku je razgalio i ulazak Raška Katića, koji je iskoristio svaki sekund proveden na parketu. Crno-bijeli su u drugom delu treće četvrtine imali, do tada, maksimalnih + 24 (62:38), a zanimljivo je da je na parketu bila ova petorka: Jaramaz, Milosavljević, Anđušić, Đekić i Katić!

Ništa se bitnije nije promijenilo ni u posljednjoj dionici, osim što su navijači Partizana velikim aplauzima nagrađivali Anđušića i Katića, a priželjkivali su i da na semaforu bude razlika +30, za čim su crno-bijeli imali priliku. Ipak, Antvejn Barbur sa dvije vezane trojke nije dopustio baš toliki blam svoje ekipe.

PARTIZAN mt:s: Lo 7, Kecman 4, Raduljica 12, Jaramaz 6, Lučić 8, Milosavljević 9, Katić 11, Božić, Čakarević 7, Đekić 5, Anđušić 14, Peković 8.

CIBONA: Čejs 16, Suton 4, Barbur 11, Rudež, Marcinković, Krapić, Lalić10, Rozić 3, Harper 4, Vragović, Žižić 10, Kovačević 9.

REZULTATI 6. KOLA:

nedelja:

Partizan mt:s - Cibona 91:67

Zlatorog - Široki (20.00)

subota:

Helios - Cedevita 62:87
Budućnost - Krka 84:80
Olimpija - Radnički 85:70
Zagreb - Crvena zvezda Beograd 102:80

***Makabi - Hemofarm (odloženo za 29. decembar)

TABELA: Olimpija 6-0, Makabi /-1/ 5-0, Partizan mt:s 5-1, Cedevita 5-1, Cibona 4-2, Budućnost 4-2, Hemofarm /-1/ 3-2, Široki 2-3, Crvena zvezda Beograd 2-4, Zagreb 2-4, Krka 1-5, Radnički 1-5, Zlatorog 0-5, Helios 0-6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC