• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Nema velikog slavlja

Prva faza Evrolige bliži se polovini, a Partizan mt:s se poslije trijumfa nad Realom nalazi u daleko povoljnijoj poziciji nego prije dvije nedjelje.

 Mačvan: Nema velikog slavlja Izvor: MONDO

Milan Mačvan izdvojio se iz gomile zagrljenih saigrača i krenuo ka čeonoj liniji terena, gledajući u pravcu semafora, na kojem je pisalo Partizan 80 - Real 79.

"AAAAAAAAAAAAA!"

Krik izvučen iz petnih žila, koji se odlično čuo čak i kroz zaglušujuću buku sa tribina, bio je svojevrsna potvda da je Mačvan dolaskom iz Tel Aviva prije 22 dana uradio pravu stvar.

"Velika pobjeda, zbog pomaka na tabeli, ali i samopouzdanja ekipe. Srećni smo, ali ne možemo sada mnogo da slavimo, jer smo na početku Evrolige izgubili dvije utakmice. Moramo i dalje da igramo jako i čvrsto, jer u ovoj grupi svako svakoga može da pobjedi, bez obzira da li se igra na domaćem terenu ili u gostima", rekao je srpski reprezentativac.

Vruć šamar udarili su nam Španci na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, ali je Mačvan brzo dočekao trenutak "osvete" Rudiju Fernandezu, Ljulju, Rejesu i Ibaki.

Naravno, uz pomoć jednog reprezentativca Crne Gore, jednog Amerikanca i devet borbenih Srba, od kojih će neki možda pronaći put do narednog Evrobasketa u Sloveniji 2013.

"Sigurno da to nisam bio samo ja i nije bio samo Peković. To je Partizanov sistem, iz kojeg je prošle nedjelje iskočio Ejsi Lo, a sljedeće nedjelje će neko treći. To je pokazatelj kvaliteta koji traje godinama".

Iako je dugo igrao za rivalski Hemofarm, Mačvan je brzo uspostavio kontakt sa navijačima Partizana. Protiv Reala je više puta pozivao Grobare da "pojačaju" ton i odmah dobijao odgovor.

"Mnogo nam je lakše kada se oni uključe u igru. Protivniku ne može da bude svejedno kada osam hiljada ljudi zviždi, a treba da se postavi napad, odigra odbrana, da se komunicira... Samo neka nastave da nas podržavaju i bićemo sve bolji".

Mačvan je dodao da mu je u trenutku Ljuljovog posljednjeg šuta prošla kroz glavu trojka Pere Božića iz meča Jadranske lige Partizan - Hemofarm, prije tri godine.

"Sjetio sam se kako je dao koš sa deset metara u posljednjem sekundu i izborio produžetak. Pomislio sam, neće valjda opet da mi se to desi u Pioniru?! Dobro je i zbog nas i zbog navijača da smo preživjeli".

Plasman u Top 16 sada je za nijansu bliže, međutim, u konkurenciji Reala, Makabija, Efesa i Armanija, nema smisla spekulisati o nečemu što bi moglo da se dogodi kroz šest kola.

"Mi vjerujemo u to. Rano je za prognoze, ali imamo dobre šanse".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC