• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Debakl Olimpije za prst na čelo

"Zmajčeki" se držali do poluvremena, a onda ih je Uniks potukao do nogu - 81:51. Timovi iz ABA lige bilježe veoma loše rezultate u Evropi.

 EL: Debakl Olimpije za prst na čelo Izvor: MONDO

Ekipa Olimpije na polovini prve faze Evrolige ima skor 1-4 i teško će ponoviti uspjeh iz prethodne sezone, kada se plasirala među 16 najboljih.

Uniks je do treće pobjede u takmičenju stigao zahvaljujući furiozno odigranoj trećoj četvrtini.

Nakon 39:34 na poluvremenu, poslije 30 minuta bilo je čak 61:39, pa je posljednja dionica predstavljala puku formalnost.

Plejmejker Terel Lajdej zabilježio je 22 poena i sedam asistencija, a Majk Vilkinson 20 poena, dok je kod Ljubljančana samo Ratko Varda imao dvocifren učinak (13 poena, šut za dvojku 5/7, za trojku 1/3).

Uniks i Galatasaraj sada su veliki favoriti za plasman na treću i četvrtu poziciju u D grupi, iza neprikosnovenih Barselone i Montepaskija, dok će Olimpija i Prokom morati drastično da poprave igru ne bi li im zaprijetili.

Katastrofa "zmajčeka" dobar je povod za rekapitulaciju učinka timova iz ABA lige, za koju su u septembru mnogi tvrdili da će biti "najkvalitetnija od osnivanja" - vjerovatno zato što se u takmičenje uključio Makabi.

Kako stoje stvari poslije nepunih pet kola, jedino će Partizan mt:s (skor 2-2) biti ozbiljan kandidat za učešće u Top 16 fazi!

Olimpija (1-4) je uspjela da savlada samo Prokom na svom parketu, dok je Zagreb (1-4) prije pobjede nad Žalgirisom u srijedu - 80:78 - služio protivnicima za popravljanje koš-razlike.

U Evrokupu se takmiče četiri ekipe sa Jadrana, od kojih je u prvom kolu trijumfovala jedino Budućnost i to kod kuće protiv poljskog Turova.

Cibona se na svom parketu obrukala protiv francuskog Gravlena (71:101), Cedevita je ubjedljivo poražena od Spartaka u Sankt Peterburgu, a Krka u Novom Mestu od Lijetuvos Ritasa.

Srpski timovi ove sezone ne igraju Evrokup - Hemofarm jer se odrekao tog prava, Crvena zvezda Beograd jer nije željela "vajld kard" - a kada vidimo kakve rezultate bilježe Hrvati i Slovenci, shvatimo da je možda i bolje što je tako!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC