• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Savanović zaustavio Partizan

Peković zaustavljen, razigrani Vujačić i Savanović donijeli Efesu važnu pobedu u meču 6. kola C grupe Evrolige - 67:58.

 EL: Savanović zaustavio Partizan Izvor: MONDO

Partizan mt:s i Efes izjednačeni ulaze u posljednja četiri kola (skor 3-3), ali je turski tim stekao kapitalnu prednost od 2:0 u međusobnim susretima.

Saša Vujačić postigao je 21, a Duško Savanović 16 poena, od čega osam u posljednjih šest minuta.

Reprezentativac Srbije, koji je i u Pioniru bio igrač odluke, stupio je na scenu pošto je Danilo Anđušić sa dvije vezane trojke pokrenuo potpuno indisponirani napad crno-bijelih.

Savanović je dao trojku za 56:47, a zatim još jednu za 65:56, kojom je minut i po prije kraja ugasio posljednju nadu u preokret.

Efes - Partizan mt:s 67:58 (15:17, 15:11, 19:8, 18:22)!

Slično gostovanju u Milanu prošle nedelje, crno-bijeli su se odvažili da pogode neke šuteve tek pošto su zapali u maltene izgubljenu poziciju.

Efes je u 31. minutu imao maksimalnih 15 poena prednosti (51:36), a Dragan Milosavljević prekinuo seriju od 0/8 za tri poena svog tima. Anđušić je sam smanjio sa 53:41 na 53:47 i poslije promašaja Vujačića imao priliku da dovede Partizan na samo "minus tri".

Da je pogodio, psihološka prednost bi u preostalih šest minuta bila potpuno na strani prvaka Srbije, ali lopta je "izašla" iz koša. Na drugoj strani je Esteban Batista poslije očigledne tri sekunde u reketu uposlio Savanovića, a ovaj trojkom sa desnog krila skinuo Efes sa "vještačkog disanja" - 56:47.

Turski tim uradio je najveći dio posla zaustavljanjem Nikole Pekovića, koji je tek drugi put u posljednjih 19 evroligaških utakmica sveden na jednocifren broj poena - tri, uz šut iz igre 1/8.

Konstantno sa dvojicom čuvara na leđima, često i pod faulovima koji nisu svirani, niti je došao do svoje igre, niti je saigračima omogućio izgledne pozicije za šut spolja.


Nije blistao ni Ejsi Lo, Mačvan je bio pravi samo u prvoj četvrtini, dok u ostatku ekipe niko nije imao snage i kvaliteta da se nametne kao lider iz drugog plana.

Ako zanemarimo očajnički pokušaj preokreta, kojem se ispriječio Savanović, pobjednik je odlučen u finišu druge i trećoj četvrtini, kada crno-bijeli 13 minuta i 53 sekunde nisu postigli koš iz igre!?

Između 19. i 27. minuta (slobodna bacanja Mačvana i Anđušića) nisu postigli nijedan poen, a to što ni Efes nije uspio da povede sa više od 39:28 govori koliko su se i oni "nudili" Partizanu, praktično tokom cijele utakmice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC