• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savanović: Dobro je što je Anđušić promašio

Svi u taboru Efesa ocijenili da je ključ pobjede nad Partizanom mt:s bila dobra odbrana na Pekoviću.

 Savanović: Dobro je što je Anđušić promašio Izvor: MONDO

Duško Savanović zapečatio je sudbinu crno-bijelih u Istanbulu. Srpski reprezentativac je od ukupno 16, polovinu poena dao u posljednjih šest minuta i tako imao odlučujuću ulogu u pobjedi Efesa nad Partizanom mt:s u 6. kolu Grupe C Evrolige - 67:58.

"Prva pobjeda u Evroligi kod kuće je krucijalna za nas, od nevjerovatnog je značaja. Težina i značaj će se pokazati tek po ulasku u Top 16", istakao je Savanović.

On je ocijenio da je šut Danila Anđušića u trećoj četvrtini mogao da prelomi meč u korist crno-bijelih da je mladi bek pogodio.

"U sportu je psihološki momenat najbitniji. Poslije dve vezane trojke Partizana, treća nije ušla. Da je Anđušić pogodio, to bi prelomilo utakmicu u njihovu koristi, mi bismo poklekli. Na promašaj smo vratili trojku, ostali u životu, odigrali vrhunsku odbranu koju imamo kapaciteta da igramo stalno".

Krilni igrač Efesa i reprezentacije Srbije nije želio da prognozira ko će se kvalifikovati u narednu fazu Evrolige.

"Svi su pokazali da su svemogući, da sve rade. Partizan je prvi primjer nečega što se ne dešava, da gubiš 20 razlike i dobiješ na kraju", zaključio je Savanović.

Bek Anadolu Efesa Saša Vujačić rekao je da je dobra odbrana njegove ekipe, posebno na Nikoli Pekoviću, odlučila utakmicu.

"Mnogo važna utakmica, mnogo nervoze sa obje strane. Partizan ima jako dobru ekipu i ima mogućnost, kao i mi, da ide dalje. Nismo igrali dobro u napadu, ali smo znali da sa odbranom treba da limitiramo njihove visoke igrače, pogotovo Pekovića, jer mnogo lopti ide na njega", poručio je Vujačić.

On je istakao da je agresivna odbrana u trećoj četvrtini dala prednost njegovoj ekipi.

"Ne volim da prognoziram, ali mislim da i Partizan i mi imamo kvalitetne igrače i vidjećemo šta će se desiti. Nismo odigrali briljantnu utakmicu, bilo je mnogo nervoze. Sada moramo da pobijedimo dva puta za redom, što nam se još nije desilo", istakao je Slovenac.

Trener Ufuk Saridža pohvalio je odbranu svoje ekipe, prije svega na centru Partizana Pekoviću koji je postigao samo tri poena.

"Ovo nam je bila jako važna pobjeda. Mi smo napadačka ekipa, ali smo Partizan pobijedili dobrom odbranom, prije svega na najboljem centru u Evropi, Pekoviću, koga smo sveli na tri poena. Ovaj meč i sljedeća dva su nam od presudnog značaja", rekao je Saridža.

(Beta, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC