• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Krstić najbolji igrač novembra

Centar CSKA i kapiten Srbije proglašen je najkorisnijem igračem Evrolige (MVP) u novembru.

 EL: Krstić najbolji igrač novembra Izvor: MONDO

Nenad Krstić odigrao je ključnu ulogu u četiri pobjede moskovskog tima protiv Zagreba (15p, 5 sk), Panatinaikosa (13p, 11 sk), Unikahe (12p, 7sk) i Žalgirisa (21p, 7sk).

On je tokom novembra u najelitnijem evropskom takmičenju imao 61 odsto uspješnosti šuta iz igre i 72 odsto sa linije penala. U prosjeku je bilježio 15.3 poena, 7.5 skokova, jednu ukradenu loptu i blokadu po meču.

Najbolju partiju pružio je na gostovanju u Atini, protiv do tada neporaženog Panatinaikosa, zabilježivši prvi dabl-dabl učinak - 13 poena i 11 skokova.

On na listi najkorisnijih igrača u Evroligi ove sezone zauzima četvrtu poziciju sa prosječnim indeksom 21.7. Ispred Krstića su njegov klupski saigrač Andrej Kirilenko sa indeksom 29.4, Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa (23.33) i Nikolas Batum, član Nansija (23.17).

Interesantno je da je prošlog mjeseca za MVP izabran Andrej Kirilenko, takođe igrač CSKA, što je prvi put u osam godina dugoj istoriji Evrolige da su dva puta zaredom za najbolje izabrani igrači iz istog kluba. Kirilenko i Krstić su zajedno tokom ljeta stigli u Moskvu, nakon što je u NBA ligi počeo lokaut.

CSKA igra sezonu iz snova - u šest mečeva Evrolige ostvarili su isto toliko pobjeda i prvi su tim koji je obezbijedio plasman u Top 16 fazu. Osim CSKA učinak 6-0 ima još samo Barselona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC