• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Pobjeda Partizana za Pekovićev srećan put!

Partizan pobijedio Makabi na oproštaju Pekovića. Sjajni Mačvan. Real pobijedio Armani. Sijena i Uniks u TOP 16. Duda Ivković u problemu.

 EL: Pobjeda Partizana za Pekovićev srećan put! Izvor: MONDO

Zabrinuto su vrtjeli glavom navijači Partizana kada su vidjeli da će protiv slavnog Makabija večeras njihova ekipa morati da odigra bez plejmejkera, Amerikanca Ejsi Loa. Iako Lo još ne pruža sve ono što se od njega očekuje, njegovo prisustvo na etrenu mnogo znači ekipi.

Ipak, i bez njega, Partizan mt:s uspio je da ostvari četvrti trijumf u ovoj sezoni i napravi novi korak ka TOP16 fazi Evrolige!

U prepunom "Pioniru", Partizan mt:s je pobijedio Makabi 74:71 (24:17, 15:20, 15:11, 20:23) u 7. kolu Grupe C Evrolige i na oproštaju Nikole Pekovića koji se vraća u NBA Ligu poslije raspleta oko lokauta.

Na ruku Partizanu ide i rezultat meča u Milanu, gdje je madridski Real pobijedio Armani 72:65 (20:15. 16:15, 17:17, 19:18).

Fenomenalno je odigrao Milan Mačvan, koji je u Partizanu kao pozajmljen igrač iz Makabija. Postigao je 21 poen (od toga tri trojke, a dvije iz vasione!) i imao je osam skokova. Indeks korisnosti - 25. Nema sumnje da mu je zagarantovano mjesto u najboljoj petorci ovog kola Evrolige.

Nikola Peković je na oproštaju od Partizana, jer se zbog raspleta oko lokauta vraća u NBA Ligu, dobio ovacije, a Grobarima je vratio odličnom partijom - 17 poena.

"Nikola Peković, šalalalalala", uzvikivali su mu Grobari na kraju meča dok im je on uzvraćao udaranjem rukom po grbu na dresu.

Sa suzama u očima je napustio parket "Pionira". Crnogorski centar vraća se u NBA ligu, a za vrijeme koje je proveo u Humskoj bio je od velike pomoći crno-bijelima.

"Prije svega drago mi je što imamo skor 4-3, ali to je, prije svega ,rezultat kolektiva. Hvala svima na podršci koju sam dobio od kada sam se vratio u Partizan do danas. Što se utakmice tiče, bilo je jako teško. Veoma bitno nam je bilo da pobijedimo, uspjeli smo, a ostalo u ovom takmičenju je na momcima", rekao je gorostasni Crnogorac odmah poslije meča.

Utakmica je počela onako kako je, vjerovatno, sanjao Peković. Marko Čakarević mu je sjajno asistirao, a gorostasni centar je zakucao u obruč - 2:0 za Partizan mt:s. Nagovještaj slavlja Partizana i njegovih navijača.

Peković i Mačvan su nosili Partizan u prvoj četvrtini (obojica po osam poena), a povrijeđenog Loa zamijenili su Petar Božić i Nemanja Jaramaz. Trojkom u posljednjoj sekundi prve četvrtine, za 24:17 za Partizan, Vladimir Lučić najavio je odličnu rolu. Takva je i bila.

Jedina zamjerka crno-bijelima u tom dijelu igre mogla bi se uputiti na to kako su branili svoj koš, odnosno to što su protivniku dozvolili previše ofanzivnih skokova.

Igrao je Partizan kao u transu u prvim minutima druge četvrtine. Lučić je pogodio još jednu trojku, prednost je rasla i u jednom trenutku je iznosila maksimalnih +13 (32:19).

Međutim, Makabi je zaigrao zonski presing, potom je stao u zonsku odbranu, igrao je čvršće i na krilima razigranog džina Sofoklisa Skorcanidisa uspio je da smanji razliku na sasvim pristojnih -2 (37:39).

Vlada Jovanović je čuvao Nikolu Pekovića (tada je imao dvije lične greške), a morali su da se odmore i Miroslav Raduljica i Milan Mačvan. Raško Katić je odigrao posljednjih nekoliko minuta i solidno je ispunio zadatke.

Treća četvrtina je rak-rana Partizana u ovoj sezoni Evrolige. Ali, večeras je prošlo kako treba. Ili, bolje nego do sada.

Imao je Partizan +8 (45:37), a Makabi gotovo punih pet minuta nije ubacio loptu u obruč domaćina. Ipak, crno-bijeli nisu uspjeli da iskoriste te "crne minute" protivnika da ostvare osjetniju prednost. Vodila se prava rovovska borba, a na kraju treće bilo je 54:48.

Početkom posljednje dionice, Mačvan pogađa jednu od dvje trojke-bombe! Bilo je 61:52 za Partizan, ali Makabi nije ekipa za koju se može reći da paniči u takvim situacijama. Partizan je održavao 7,8 poena prednosti, a na 1:21 do kraja Mačvan pogađa novu trojku (68:61).

Neopreznost u odbrani (kasnio je Petar Božić), kaznio je Devin Smit koji je odmah vratio tri poena za Makabi. Ipak, crno-bijeli su izbegli haos u igri, a igrači Makabija napravili su dvije nesportske greške koje su Partizanu omogućile da sa penala osiguraju trijumf.

Jedan od ključnih elemenata koji je crno-bijelima donio četvrtu pobjedu u Evroligi leži i u tome što je Skorcanidis potpuno zaustavljen u drugih 20 minuta - bez poena (ostao je na onih 10 iz prvog poluvremena)!

Trener Partizana Vlada Jovanović odmah poslije meča je rekao: "Ovo je pobjeda svih momaka i navijača".

"Savladati bilo koju ekipu u Evroligi je mnogo teško. Makabi gaji velike ambicije, a to je bez izuzetka svake sezone Fajnal for. Pobjednika je presudila, prije svega, velika želja mojih igrača od prvog do posljednjeg minuta. Od početka su pokazali da će se boriti bez obzira na rezultat. Na drugom mjestu je koncentracija, izvršavanje zadataka, skoro bez greške. Sve pohvale igračima. I naravno na trećem mjestu atmosfera, koja se ponavlja, a današnja je bila prelijepa", rekao je Jovanović i dodao:

"Ovaj tim je zaslužio pobjedu i podršku navijača".

Na pitanje da prokomentariše igru Milana Mačvana, kratko je odgovorio: "Ovo je pobjeda svih momaka".

Narednu utakmicu prvak Srbije igra u gostima protiv belgijskog Šarlroa (8. decembra) i trijumf na tom terenu, uz "sklapanje kockica" u drugim mečevima, mogli bi da donesu crno-bijelima prolaz među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta.

Olimpijakos je ubjedljivo poražen u gostima od Fenerbahčea (70:86), a sjajnu partiju imao je bivši plejmejker Partizana Kurtis Džerels koji je sa 17 poena vodio turski klub do trijumfa.

REZULTATI 7. KOLA:

GRUPA C

četvrtak:

Partizan mt:s - Makabi 74:71

Emporio Armani - Real 62:75

srijeda:

Šarlroa - Efes 62:66
/Malet 21, 4sk - Savanović 16, 10sk, 2as, 2ukr, Barać 12, 5sk/

TABELA: Makabi 5-2, Real 5-2, Efes 4-3, Partizan mt:s 4-3, Armani 2-5, Šarlroa 1-6.

GRUPA A

Fenerbahče - Olimpijakos 86:70
/Džerels 17p, 5as, Ukić 16p - Kešelj 5p/

Kantu - Kaha Laboral 71:68

srijeda:

Bilbao - Nansi 97:75

TABELA: Kaha Laboral 4-3, Fenerbahče 4-3, Kantu 4-3, Olimpijakos 3-4, Bilbao 3-4, Nansi 3-4.

GRUPA B

srijeda:

Žalgiris - Unikaha 67:65
Bamberg - CSKA 78:81
Panatinaikos - Zagreb 94:76

TABELA: CSKA 7-0, Panatinaikos 5-2, Unikaha 3-4, Bamberg 2-5, Žalgiris 2-5, Zagreb 2-5.

GRUPA D

Uniks - Galatasaraj 72:61

Olimpija - Montepaski 57:63
/Vudsajd 11p, Markota 10p, 15sk, 5as - Mekejleb 16p, Rakočević 14p, 6 sk/

Prokom - Barselona 45:76

TABELA: Barselona 7-0, Montepaski 5-2, Uniks 5-2, Galatasaraj 3-4, Olimpija 1-6, Prokom 0-7.

(MONDO - foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC