• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: Igraću i protiv Budućnosti!

Sjajni centar na veličanstven način se oprostio od beogradske publike, ali će posljednju utakmicu u crno-bijelom dresu odigrati u nedjelju u Podgorici.

 Peković: Igraću i protiv Budućnosti! Izvor: MONDO

Nikola Peković ostavlja Partizan mt:s sa zavidnim skorom u C grupi Evrolige (4-3), sa dvije pobjede više od Emporio Armanija, praktično na jednu pobjedu od šestog uzastopnog plasmana u Top 16.

Bio bi to ogroman uspjeh, kada se ima u vidu ko je sa kakvim timom startovao sredinom oktobra.

"Možda nisam očekivao 4-3, ali očekivao sam da zabilježimo nekoliko pobjeda. Krivo mi je što smo prve dvije utakmice u Evroligi izgubili na onakav način, ali moram da budem zadovoljan što ostavljam tim u dobroj poziciji na tabeli", rekao je Peković poslije pobjede nad Makabijem.

Iako je vladalo opšte mišljenje da mu je meč sa Makabijem (74:71) posljednji pred povratak u SAD, on je novinarima otkrio da će igrati i protiv Budućnosti u nedjelju - pod uslovom da se "lokaut" u NBA ligi prije toga i zvanično ne završi.

"Nadam se da ću igrati u nedjelju, a put planiram za utorak. Dugo nisam igrao u Podgorici i volio bih da me vide i tamošnji navijači. Vjerujem da će biti puna 'Morača'".

Peković je istakao da će Partizan i bez njega nastaviti da bilježi rezultate poput dosadašnjih.

"Partizan sigurno nije samo Nikola Peković. Isto je važilo i prethodnih godina, kada su takođe odlazili odlični igrači. Partizan je ostajao na pravom kursu i nastavljao da pobjeđuje. Ovaj klub nije jedan čovjek, nego kolektiv i jedna velika porodica. Siguran sam da će i ovi momci uraditi mnogo toga, a i oni koji dođu poslije njih".

Žal zbog odlaska tri kola prije kraja prve faze Evrolige postoji.

"Došli smo nadomak plasmana u Top 16, međutim, nemam nikakvu sumnju u ove momke, vjerujem da će oni to ostvariti. Šta da radim, svi smo znali da moj odlazak visi u vazduhu i da će se dogoditi jednog dana. Došao je možda malo ranije nego što je trebalo, ali to je život", izjavio je Peković i najavio da će u maju bodriti crno-bijele na putu ka novoj tituli prvaka Srbije.

"Ne vjerujem da će se Minesota plasirati u plej-of i da ću biti zauzet u tom periodu".

On je ponovio da mu je boravak u Partizanu mnogo koristio.

"Jedno je kada individualno održavaš formu, a drugo kada si u nekom sistemu i kada imaš ciljeve i obaveze prema ekipi. Biću spreman, a koliko ću igrati kada počne NBA liga, vidjećemo".

Reprezentativac Crne Gore nije propustio da posebne pohvale za trijumf nad Makabijem pripiše kapitenu Petru Božiću, koji je na dostojan način zamijenio povrijeđenog Ejsija Loa.

"Glupo je da ja hvalim Peru Božića, koji je godinama u Partizanu, ali mi je mnogo drago što je pokazao da može da nosi ekipu i da u odlučujućim trenucima odigra kako treba. Bilo je onih koji su mislili da ćemo biti mnogo slabiji bez Loa, ali se još jednom vidjelo da smo pravi tim", zaključio je popularni Pekmen.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC