• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Mačvan MVP!

Krilni centar crno-bijelih partijom protiv Makabija zaslužio zvanje najkorisnijeg igrača kola, zajedno sa Erazemom Lorbekom iz Barselone.

 Milan Mačvan MVP!  Izvor: MONDO

Evroliga je u najavi utakmice Partizan mt:s - Makabi (74:71) izbacila podatak da Milan Mačvan u prvih šest kola nijednom nije postigao manje od 14 poena, niti imao indeks korisnosti ispod 15.

Dojučerašnjim saigračima ubacio je 22 poena, uz to imao osam skokova, što je uz još par "sitnica" bilo dovoljno za indeks 25 i MVP titulu 7. kola.

Indeks 25 ostvario je i Erazem Lorbek, ali dok je Barselona pobijedila Prokom sa 31 poenom razlike, crno-bijelima je svaki Mačvanov dobar potez bio od životnog značaja, naročito dvije trojke u četvrtoj četvrtini.

Suvišno je reći - da je ove jeseni ostao u Makabiju, najvjerovatnije se ne bi u dogledno vrijeme našao u tako bitnoj ulozi, konačno i na naslovnoj strani sajta Evrolige!

"Makabi funkcioniše drugačije, ima 13 igrača od kojih svaki može da ponese glavnu ulogu. Jednu utakmicu neko da 20 poena, sljedeću samo dva, ali umjesto njega iskoči neko drugi. Možda je njihov sistem malo čudan, ali je uspješan. Ne možete da osporite klub sa četiri evropske titule", rekao je Mačvan.

Srpski reprezentativac istakao je da ga nije posebno motivisalo to što su na drugoj strani bili dojučerašnji saigrači i trener Dejvid Blat, koji je procijenio da ove sezone može i bez Mačvana.

"Pristupio sam zadatku isto kao i uvijek, mislim da sam i time pokazao poštovanje prema Makabiju, čiji sam i dalje član. Svi smo odigrali dobro, praktično bez oscilacija, dali maksimum i zaslužili da se radujemo. Velika pobjeda nad velikim klubom".

Mačvan je dodao da košarkaše Makabija smatra prijateljima i da su mu neki od njih mnogo pomogli kada je zimus stigao u Izrael iz Hemofarma.

"To su sve moji drugari i normalno da ću otići da ih vidim u hotelu, pošto oni ostaju u Beogradu za utakmicu (ABA lige) sa Zvijezdom".

Kod svakog igrača Partizana mt:s postojala je dodatna motivacija, da se Nikola Peković oprosti pobjedom u predivnom ambijentu.

"Pekmen odlazi, što znači da ćemo mi koji ostajemo morati da igramo još bolje nego do sada. Radićemo naporno da nadoknadimo njegov učinak. Nadam se da ćemo već u Belgiji sljedeće nedjelje obezbijediti plasman u Top 16", jasan je Mačvan.

Pored njega i Lorbeka, u idealnoj petorci Evrolige našli su se Kurtis Džerels (Fenerbahče), Viktor Hrijapa (CSKA) i Serhio Rodrigez (Real Madrid).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC