• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medalje su OK, ali gdje su nam igrači?

Košarkaški savez Srbije promovisao Dragana Tarlaća u direktora muških reprezentativnih selekcija, a Dejana Mijatovića u selektora mlađih kategorija.

 Medalje su OK, ali gdje su nam igrači? Izvor: MONDO

Potpredsjednik KSS Dejan Bodiroga objasnio je da su Tarlać i Mijatović angažovani da unaprijede rad sa mlađim kategorijama.

"Kada smo došli Savez, jedna od glavnih ideja bila je da se posveti pažnja radu sa mladima. Prošlog leta osvojene su četiri medalje, ali cilj nije samo osvajanje trofeja, već i pravljenje igrača", rekao je Bodiroga.

On je naveo da će se KSS u saradnji sa klubovima zalagati da mladi igrači dobijaju veću minutažu, kao i da će jednom mjesečno biti organizovana okupljanja mlađih selekcija.

"Želja je da periodična okupljanja, jednom mjesečno na par dana, postanu praksa. Na taj način pokušaćemo da izgradimo kult reprezentacije kod igrača, a studiozno i strateški pratićemo njihov rad i napredak tokom cijele godine", dodao je Bodiroga.

Potpredsjednik KSS rekao je da će posebna pažnja biti posvećena mladim igračima u regionu, dijaspori i na američkim univerzitetima.

Prema Tarlaćevim riječima, mlađe kategorije reprezentacije Srbije "osvajaju medalje, ali se ne dobija konačan proizvod".

"Ne stvaraju se 'A' reprezentativci. Mladi igrači ne smiju dugo da sjede na klupi, već im je potreban ulazak u takmičarski ritam. To ćemo i pokušati da ostvarimo u saradnji sa klubovima".

Mijatović je najavio da će se zahvaljujući mjesečnim okupljanjima mlađih selekcija napraviti "skauting i dosije svakog igrača".

"Mladi igrači ne smiju da idu prečicom, kako bi postali veliki košarkaši. Svi asovi provode po pet-šest sati dnevno na parketu. To je jedini put kojim se postaje veliki igrač", zaključio je Bodiroga.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC