• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Partizan poveo, meč za zaborav

Partizan je savladao Hemofarm rezultatom 68:54 (13:10, 18:17, 16:15, 21:12) i u finalnoj seriji plej-ofa poveo 1:0.

 PLEJ-OF: Partizan poveo, meč za zaborav Izvor: MONDO

Revanš utakmica na programu je u subotu u Vršcu, a treća u ponedeljak, ponovo u Pioniru.

Crno-belima nedostaju još dve pobede za sedmu uzastopnu titulu i ostaje da se vidi mogu li Vrščani da učine nešto konkretnije, ne bi li im otežali taj put.

Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Milenko Tepić sa 18 i Novica Veličković sa 16 poena i 12 skokova, dok su Nebojša Joksimović sa 15 i Roul Maršal sa 13 koševa predvodili goste. Joksimović i Džo Vukosavljević izgubili su po šest lopti, od ukupno 15 svog tima.

Na premijeri finala nije viđena nimalo lepa košarka. Hemofarm je sve podredio odbrani i zaustavljanju Nikole Pekovića (pa u napadu nije uradio skoro ništa), a Partizan potvrdio da je daleko od evroligaške forme iz februara i marta.

Nije ni čudo što crno-beli ne pokazuju preteranu inspiraciju - ovo im je bila 73. zvanična utakmica za nepunih osam meseci! Jedino je Veličković tokom cele utakmice igrao na visokom nivou, ostali na mahove ili nikako.

Ali i takva partija bila je dovoljna za taktički dobro pripremljeni, ali nedovoljno odvažni Hemofarm.

Prva četvrtina pružila je tačan nagoveštaj kako će se igrati do kraja. Rezultat 13:10, bez trojki na obe strane, Partizan sa 33 odsto pogođenih šuteva iz igre, a Vrščani sa mizernih 15 odsto!

Crno-beli su vodili svih 40 minuta. Maksimalnu razliku dostigli su na kraju, a tokom prve tri deonice, u kojima je Hemofarm održavao rezultatski priključak, bilo je 28:21 u 18, odnosno 40:34 u 25. minutu.

Ekipa Vlade Vukoičića je solidnom odbranom dala sebi šansu da ugrozi favorita, ali kada god bi se našli na jedan dobar napad od izjednačenja, "farmaceuti" su ostajali bez rešenja.

Šampion je konačno rešio utakmicu serijom od 12:3 između 30. i 33. minuta. Peković je u tom periodu uspeo da završi dve akcije pod košem, Kecman i Veličković ubacili su po jednu trojku, a smušeni Hemofarm ostao bez mladih reprezentativaca Marjanovića i Markovića zbog pet ličnih grešaka.

Posle svega, bilo je 57:45 i sasvim jasno da Partizan za preostalih pet minuta, na svom parketu, ne može da ispusti toliku prednost. Utakmica je bila rešena, ali ni to nije pomoglo da se akteri koliko-toliko opuste, razigraju i publici pruže više od gole "rovovske borbe"...

PARTIZAN: Palasio 9 (4as), Tepić 18 (šut za dva 6-9), Kecman 6, Borovnjak, Tripković 6 (za dva 0-3, za trojku 1-5), Veličković 16 (12sk), Peković 10 (5sk), Vitkovac, Đurković, Božić, Milošević 1, Vraneš 2 (8sk).

HEMOFARM:
Pavković 2 (3as, 3ukr), Despotović, Simonović, Joksimović 15 (šut za dva 1-3, za trojku 1-6, 6izg), Božović 1, Marković 2, Savović, Borisov 2, Marjanović 1, Maršal 13 (za trojku 3-4), Mačvan 9 (za trojku 3-4, 5sk), Vukosavljević 9 (za dva 3-9, 6izg).

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC