• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan stigao do meč lopte

Košarkaši Partizana stigli su do prve meč lopte u finalnoj seriji plej-ofa.

 Partizan stigao do meč lopte  Izvor: MONDO

Crno-beli su u trećem meču pred oko 6.000 navijača u "Pioniru" slavili sa 76:65 (21:12, 14:21, 23:16,18:16) i poveli u seriji rezultatom 2:1.

Najbolje partije u ekipi Partizana pružili su Nikola Peković, strelac 25 poena (šut iz igre 7/8, sa penala 11/12) uz osam skokova, Milton Palasio upisao je 16, Uroš Tripković 11, a Novica Veličković devet poena.

Kod Hemofarma istakli su se Vladan Vukosavljević sa 20 poena i osam uhvaćenih lopti, Miljan Pavković upisao je 12, a Roul Maršal 10 pogodaka.

Partizan je mnogo bolje otvorio meč. Već nakon sedam minuta igre crno-beli su imali 11 poena viška na svom kontu (19:6), pre svega zahvaljujući odličnoj igri Nikole Pekovića, koji je u potpunosti dominirao pod oba koša sa ukupno 10 pogodaka.

Hemofarm nije imao pravi odgovor za zahuktali domaći tim do kraja prve deonice. Ipak, u nastavku su Vrščani uspeli da uhvate priključak. Oni su u 14. minutu spustili razliku na sedam poena (27:20), uprkos činjenici da nisu mogli da računaju na najjače oružje iz drugog meča u Vršcu, kada su trijumfovali, šut van linije 6,25 metara.

Hemofarm, koji je u poptunosti slomio crno-bele u "Milenijumu" projektilima iz daljine, morao je da se osloni na druge adute - a ovoga puta to je bio Miljan Pavković.

Ulaskom svog pleja sredinom druge četvrtine, gosti su napravili seriju 11:2, zaustavili Pekovića i u potpunosti anulirali prednost Partizana - 32:31. Ekipa trenera Vlade Vukoičića ključnih šest poena za priključak napravila je zahvaljujući dvema vezanim trojkama Mačvana i Borisova u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Partizan je ipak na veliki odmor otišao sa minimalnom prednošću od jednog koša (35:33) zahvaljujući uspešnom šutu Novice Veličkovića uz zvuk sirene. Posao im je bio olakšan zbog činjenice da je Roul Maršal odigrao daleko ispod svojih mogućnosti - on je na drugom duelu postigao 23 poena, dok je u prvom poluvremenu u trećem duelu upisao samo dva pogotka.

Pridike Duška Vujoševića u svlačionici na poluvremenu imale su odjeka na igru Partizana u nastavku. Kao i na početku meča crno-beli ponovo su leteli po terenu.

Brza igra i odlična odbrana brzo su dale rezultate, jer je Partizan posle pet minuta ponovo suvereno vladao parketom - 48:37, a prevagu je načinio Dušan Kecman sa dve trojke.

Po scenariju finiša drugog perioda igre, Pavković i Maršal su pogodili iz daljine i smanjili prednost protivnika na šest poena (55:49), ali im je Uroš Tripković brzo odgovorio još jednim projektilom za očuvanje solidne prednosti - 58:49.

To kao da je bilo dovoljno za domaćina. Crno-beli su u poslednjem kvartalu uspešno čuvali tu prednost. Vukosavljević je dva minuta pre kraja uspeo da smanji na 69:61, ali je Palasio sa četiri vezana poena odbio taj napad, nakon čega i definitvno rešeno pitanje pobednika.

Četvrti meč finalne serije na programu je u sredu u Vršcu od 18 časova. Hemofarm će imati težak zadatak da iskoristi prednost domaćeg terena i prekine neugodnu tradiciju, budući da su do sada dva puta igrali finale plej-ofa protiv Partizana i oba izgubili rezultatom 3:1.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC