• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Boston šampion posle 22 godine!

Najtrofejniji klub NBA lige slavi novu, sedamnaestu titulu prvaka, posle čak 22 godine čekanja! Boston - LA Lejkers 131:92 (4:2).

 NBA: Boston šampion posle 22 godine! Izvor: MONDO

Najtrofejniji klub NBA lige slavi novu, sedamnaestu titulu prvaka, posle čak 22 godine čekanja!

Boston Seltiks "najurili" su Los Anđeles Lejkerse iz dvorane, savladavši ih rezultatom 131:92 za ukupnih 4:2 u velikom finalu. Nikada ranije poslednji meč sezone nije završen tolikom razlikom.

"Jezeraši" su doputovali u Boston sa željom da izbore sedmu, odlučujuću utakmicu, ali su prestali da budu ravnopravan rival već sredinom druge četvrtine.

Boston je serijom od 11:0, u kojoj su sve poene postigli Džejms Pouzi i Edi Haus, poveo sa 43:29 i gostima više nije bilo povratka u život.

Na poluvremenu je bilo 58:35, posle tri četvrtine 89:60, a domaćin se nije zaustavio bukvalno do poslednjeg zvuka sirene, bez obzira na to što je slavlje počelo četiri minuta pre kraja, izlaskom iz igre Kevina Garneta, Reja Alena i Pola Pirsa, kom je zasluženo pripala titula najkorisnijeg košarkaša finalne serije.

Garnet je zabeležio 26 poena i 14 skokova, Alen 26 koševa uz šut za trojku 7-9, a Pirs 17 poena i deset asistencija.

Mladi plejmejker Radžon Rondo vratio se u formu posle povrede članka u trećoj utakmici i uz 21 poen imao sedam skokova, osam asistencija i šest ukradenih lopti.

Kod Lejkersa je najefikasniji bio Kobi Brajant sa 22 koša, ali je iz igre šutirao 7-22, posle obećavajućih 4-5 u uvodnim minutima. Lamar Odom zaustavio se na 14 poena, deset skokova i pet asistencija.

Vladimir Radmanović pridružio se Vladi Divcu, kao igraču koji je nastupio u velikom finalu, ali nije osvojio šampionski prsten. U poslednjoj utakmici sezone postigao je šest poena i uhvatio tri lopte.


Jedini Srbin sa NBA titulom ostaje Darko Miličić (2004. sa Detroit Pistonsima).

Uspeh Bostona čini većim to što je ekipa prošle sezone imala skor 24-58, ali je tokom leta obavila dva sjajna "trejda" i učinak 66-16 u regularnom delu sezone krunisala trofejom.

Kevin Garnet i Rej Alen bili su Ol star igrači u Minesoti, odnosno Sijetlu, ali su dočekali zrele igračke godine, a da nisu ni omirisali titulu.

Pol Pirs je posle deset sezona u dresu Seltiksa bio u identičnom položaju, ali kada su se spojili u "Veliku trojku", uz podršku veterana - slobodnih agenata i talenata odabranih na prethodnim draftovima, oformili su tim koji je rušio sve pred sobom, prvenstveno odbranom.

"Zbog ovoga smo se okupili. Sada imamo svoje prstenje. Nadam se da smo te učinili ponosnim", rekao je Garnet legendi Seltiksa Bilu Raselu, na šta je ovaj odgovorio: "Naravno da jeste!"

Trener Glen Dok Rivers pre godinu dana je umalo dobio otkaz, a sada i on slavi titulu, i to na rođendan svog oca, koji je preminuo jesenas.

"Prvo sam pomislio šta bi mi tata rekao... oni koji su ga poznavali, znaju da bi to bilo nešto u stilu 'hvala bogu da si je već jednom osvojio, bilo je krajnje vreme'", izjavio je Rivers.

Lejkersi sa svojom atraktivnom igrom, baziranom na čuvenom "trouglu", finesama i majstorstvu Brajanta, jednostavno nisu bili dovoljno tvrdi da bi parirali novom šampionu.

"Njihova odbrana je definitivno najbolja na koju sam naišao u ovom plej-ofu. Cilj nam je bio da postanemo šampioni, a ne da ja budem MVP. Nismo uspeli kao tim",
prokomentarisao je Kobi Brajant.

Trener Lejkersa Fil Džekson ostao je izjednačen sa pokojnim Redom Ojerbahom, koji je kao trener Bostona osvojio devet titula. Popularni "Zen Master" pokušaće da uzme svoju desetu sledeće sezone.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC