• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Verujem u igrače koje sam izabrao

Selektor Srbije uveren je da će se reprezentacija mukotrpnim radom vratiti na evropski i svetski vrh do 2012. godine.

 Ivković: Verujem u igrače koje sam izabrao Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dušan Ivković izjavio je da veruje u igrače koje je izabrao za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kao i da će se reprezentacija mukotrpnim radom vratiti na evropski i svetski vrh do 2012. godine.

On nije želeo da detaljnije govori o tome zbog čega je pojedine igrače pozvao, a druge nije, jer smatra da sa reprezentativcima ne treba da opšti preko medija.

"Nema ništa normalnije nego da u razgovoru sa igračima svakom od njih kažem šta mislim, šta očekujem i kakvi će nam biti zajednički ciljevi", precizirao je Ivković na tribini u svečanoj sali Valjevske gimnazije.

Selektor je rekao da se Košarkaški savez Srbije nije najbolje snašao u vremenima raspada SFR Jugoslavije, ne bežeći ni od svoje odgovornosti za loš rad Stručnog saveta KSS, u kojem je "nezameranje bilo najveći problem".

"Istorijsku grešku načinili smo kada smo se u sukobu FIBA i ULEB opredelili za FIBA, a u najvišim međunarodnim forumima nemamo više uticajnih ljudi, poput Bore Stankovića ili pokojnog Radomira Šapera".


Ivković je dodao da KSS često nije imao sluha u kontaktima sa najboljim srpskim igračima, koji su izgubili poverenje u matičnu organizaciju i nisu se odazvali na nekoliko akcija, okončanih lošim rezultatima seniorske ekipe Srbije.

Na putu oporavka srpske košarke, najvažnije će biti pronalaženje najboljeg sistema takmičenja i registracionog pravilnika, što, kako je rekao, neće biti nimalo lako.

Napominjući da se zalaže za jako domaće takmičenje, Ivković je priznao da se srpski klubovi u ovom trenutku ne mogu odreći Jadranske lige, jer Srbija "jednostavno nema deset jakih ekipa za nacionalnu profesionalnu ligu".

Ivković je ocenio da ligaško takmičenje treba da vode klubovi, a da KSS mora da brine o svim reprezentativnim selekcijama i širokoj bazi iz koje će se regrutovati i stvarati igrači.

Ne sporeći talenat naših mladih košarkaša, koji su u prethodne dve godine osvojili nekoliko zlatnih medalja na velikim takmičenjima, Ivković je rekao da sa njima "tek treba raditi kako bismo pre drugih reprezentacija izvršili smenu generacija i bili u prednosti".

Izražavajući zadovoljstvo što se valjevski Metalac vratio u Prvu ligu Srbije "jer je to put oporavka pojedinih centara koji će doprineti novom usponu košarke u zemlji", Ivković je bio prijatno iznenađen punom salom Valjevske gimnazije, u večeri u kojoj su na Evropskom prvenstvu u fudbalu igrali Nemačka i Portugal.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC