• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Partizan zavisi od grada i države

Trener Partizana rekao je da će ambicije i sastav ekipe u narednoj sezoni zavisiti od uključivanja grada i države u rešavanje finansijskih problema.

 Vujošević: Partizan zavisi od grada i države Izvor: MONDO

On je otkrio da pre selektiranja tima treba isplatiti dve zaostale plate igračima koji su ove godine osvojili nacionalni kup, regionalnu ligu i šampionat Srbije.

"Biće nemoguće zatvoriti finansijsku konstrukciju ako se u to ne uključe strukture grada i države koje se bave sportom. Oni treba da nas spoje sa javnim preduzećima, kako su nekada uradili sa drugim klubovima. Ako posle svih rezultata nije prepoznato koliko Partizan zavređuje, onda naš napor gubi smisao. Ne kažemo da jedino nama treba da pripadne posebna pažnja, ali mislim da zbog rezultata treba da budemo na prvom mestu".

Vujošević je gostujući u emisiji "Zona preš" SOS kanala istakao da države ulažu u sport, jer on utiče na dobro raspoloženje nacije.

"Ljudi su mnogo raspoloženiji kada Novak Đoković ili Ana Ivanović osvoje neki turnir. Jako je teško siromašan hodati, boriti se i pobeđivati. Ne znam kako bismo prošli da nije bilo ovakvih rezultata, jer bez njih ne bismo u hodu obezbedili pomoć pojedinih firmi i organizacija".

Ipak, kako je rekao trofejni stručnjak, "kada se posao završi uspešno i oporavak je brži!"

On je rekao da na početku sezone nikako nije mogao da očekuje tri trofeja i plasman među osam najboljih u Evropi.

"Nije bilo realno očekivati ovakvu sezonu. Mada, ja bih i protiv Boston Seltiksa verovao u pobedu. Kako su utakmice dolazile, bilo smo sve bolji i uigraniji".


Kao važan momenat izdvojio je pripremni turnir u Ređo Kalabriji, odigran u septembru.

"Morao sam u Beograd na Divčev oproštaj, pa su na poslednjoj utakmici Dragan Todorić i Pera Božić vodili ekipu. Sve vreme sam proveravao telefonom koji je rezultat. Kada smo pobedili, video sam da je igračima stalo i od tada sam postao mnogo veći optimista".


Vujošević je kao najteže trenutke sezone izdvojio poraze od Montepaskija u Sijeni ("mnogi dočekali poraz zluradim komentarima") i poslednji, od Hemofarma u drugoj utakmici finala.

Strateg crno-belih konstatovao je da ne pamti kada je Partizan dobio više utakmica u gostima i da je to omogućeno "neverovatno malim brojem povreda za opterećenje koje smo imali". Zasluge za to odao je kondicionom treneru Vladimiru Koprivici i doktoru Čubrilu.

Na pitanje kako zameniti Miltona Palasija i Nikolu Pekovića, koji odlaze u Rusiju, odnosno Grčku, rekao je da će biti teško.

"Te uloge moraju da prihvate i oni koji ostanu. Imao sam određene ideje, ali su one daleko od realizacije. Većina naših igrača ne misli svojom glavom, okrenuti su lakom putu, prečici do uspeha. Može da se dođe do NBA lige, ali da li ćeš moći da igraš tamo... Najbitnije je ipak videti koliko je ovom gradu i državi stalo do Partizana", podvukao je Vujošević.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC