• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta Nikolić: Ratnički! Jovanović: Šteta

"Majki - moj ključ je bio ključ pobede", kaže trener Nikolić i obećava borbeni Radnički u narednom periodu. Jovanović: "Sami smo krivi".

 Muta Nikolić: Ratnički! Jovanović: Šteta Izvor: MONDO

Košarkaši Radničkog drugi put ove sezone savladali su srpskog šampiona Partizan mt:s. Nanijeli su Kragujevčani prvi poraz braniocu titule u domaćem prvenstvu.

Trojkama je Radnički dobio Partizan, koji je imao pobjedu u džepu, ali je ispustio. Na kraju, radovali su se domaćini. Nema sumnje da će ova pobjeda povratiti poljuljano samopouzdanje ekipi Radničkog, koja već ima jedan poraz (od beogradskog Radničkog), a u preostala dva meča (protiv Vojvodine i Mega Vizure) bila je miljenik sreće.

"Ratnički protiv Partizana, tako se jedino dobija prvak! Mislim da su svi naši igrači sada na liniji ambicija kluba - izboriti Jadransku i u sljedećoj sezoni, a to znači biti i dalje u tri najbolje ekipe Srbije. U znatno boljoj atmosferi smo. Mogu da obećam da ćemo i dalje igrati borbeno. Naši superligaši stvarno igraju ozbiljnu košarku. I ponavljam - sve možemo da pobijedimo, ali i od svih da izgubimo, ako pristupimo na pogrešan način", rekao je poslije uzbudljive utakmice Miroslav Muta Nikolić.

On je ocijenio da je pobjeda izvojevana borbenošću, kontrolom odbrane i skoka.

"Igrali smo borbeno, ako tako budemo igrali i nadalje nastavićemo i da pobjeđujemo. Partizan je uvijek motivacija za moje igrače. Svi igrači su dali svoj maksimum u ovom trenutku, čak i do skoro povrijeđeni Sinovec i Marković koji je dao posljednji koš u završnici koju smo iskalkulisali. Da je i Partizan dobio ne bi bilo nezasluženo, ali smo mi pobijedili jer smo bili borbeniji, više smo željeli ovu pobjedu od njih", rekao je Nikolić.

Trener Radničkog posebno je pohvalio jednog igrača, i napravio je šalu igrajući se riječima njegovog imena - Majki (na engleskom: "moj ključ") Skot.

"On je bio moj ključ pobjede!", rekao je Nikolić.

Trener Partizana mt:s Vlada Jovanović rekao je da su njegovi igrači sami krivi za poraz.

"Bio je ovo iscrpljujući meč. Mislim da smo odigrali slabo prvo poluvrijeme, loš procenat šuta spolja, ali bez obzira na to smo kontrolisali rezultat. Nismo igrali igru po kojoj smo prepoznatljivi i nismo tražili rješenja koja očekujemo u svakoj utakmici. U nekoliko navrata smo bili u situaciji i da se odlijepimo, ali njihov dobar šut za tri poena i našim nesmotrenim napadima smo im obezbijedili da uhvate priključak. To je bilo i na kraju regularnog dijela i na kraju produžetka. Ostaje žal za pobjedom, jer smo većim dijelom kontrolisali utakmicu", rekao je Jovanović.

(MONDO - foto: KK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC