• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: "Panteri" uzeli mjeru Kragujevčanima!

Košarkaški Radničkog FMP napravili veliko iznenađenje, pobijedivši kragujevački Radnički 89:82. Smiljanić 23 poena, Dimić 22. Sajmon 27 poena.

 KLS: "Panteri" uzeli mjeru Kragujevčanima! Izvor: MONDO

Izgleda da će ove godine srpsko košarkaško prvenstvo biti nikad zanimljivije!

Beogradski Radnički već se pobrinuo za neka iznenađenja, novosadska Vojvodina sasvim solidno gura", a nova senzacija djelo je košarkaša Radničkog FMP!

"Panteri" su danas, u 5. kolu Agroživ Superlige, pobijedili kragujevački Radnički 89:82 (15:27, 33:15, 20:19, 21:11) i izjednačili se sa ekipom Miroslava Mute Nikolića po učinku - tri pobjede i dva poraza, koliko ima i vodeća Vojvodina, kao i BKK Radnički.

Početak utakmice u dvorani u Železniku nije nagovještavao novo iznenađenje. Poslije trijumfa nad Partizanom u prošlom kolu, najavljivali su iz kragujevače ekipe isto takve borbene i ratničke partije, ali, očigledno je da u timu nešto ne štima.

Vodili su gosti 27:15 poslije prve dionice, ali su "panteri" uzvratili u drugoj četvrtini, koju su dobili 33:15. Uspio je domaćin da preokrene na 46:39, ali bilo je evidentno da će se do finiša voditi neizvjesna borba.

Tako je i bilo. Vodili su gosti 71:66, potom je Radnički FMP preokrenuo na 78:76 i u posljednjih nekoiko minuta vodila se velika borba, "prošarana" greškama na obje strane. Ali, mnogo manje su ih pravili igrački Radničkog FMP.

Od rezultata 81:80 za kragujevački Radnički, domaći tim napravio je ključnu seriju 9-1 i pobijedio!

Ivan Smiljanić je bio čovjek odluke. Postigao je četiri ključna poena za domaće i imao blokadu. Sa druge strane, Miljan Pavković je dva puta promašio (za tri i dva poena), potom Stefan Sinovec...

Glavni motori Radničkog FMP u ovom meču bili su Ivan Smiljanić i Miloš Dimić koji su zajedno postigli 45 poena. Dvocifren je bio i plejmejker Dejan Đokić sa 14 poena.

U gostujućoj ekipi, raspoloženi samo Amerikanci. Devid Sajmon je bio ubjedljivo najefikasniji sa 27 poena (šut za dva 10 od 13, a pogodio je i jednu trojku), uz osam skokova, a Majkl Skot je ubacio 22 poena. Ostali ni blizu...

Ranije danas, BKK Radnički je deklasirao Hemofarm 91:64.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC