• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: "Igosi" lagano kroz Sarajevo

Igokea je protiv Bosne (82:67) rutinski uspisala šestu pobjedu u sedmom kolu "Lige 6" Bosne i Hercegovine u košarci. Slavili Široki i Varda.

 LIGA 6: "Igosi" lagano kroz Sarajevo Izvor: MONDO

Ekipa iz Aleksandrovca samo je u prvoj četvrtini subotnjeg meča u Sarajevu imala određenih problema s realizacijom što je rezultiralo ubjedljivom prednošću "studenata" od 10 razlike (22:12).

Međutim, tada se učenici Dragana Bajića bude iz uspavanosti i do isteka poluvremena vraćaju prednost na svoju "vodenicu" (44:40).

Treća četvrtina je opet bila prelomna - "igosi" su je riješili u svoju korist sa 23:13 i u posljednjih deset minuta iskusno održavali prednost do šeste pobjede u prvenstvu.

Četvorica Aleksandrovčana ostvarila su dvocifren košgeterski učinak - kapiten Milan Dozet (16 poena, 7 skokova), Miloš Komatina (15 poena, 7 skokova), Nenad Šulović (13 pogodaka, 7 skokova) i Nebojša Joksimović 10 koševa.

Na drugoj strani u sarajevskoj ekipi prenjačili su Ramo Rizvić sa 15 poena i Edin Alispahić sa tri koša manje.

Široki ni nakon sedmog kola nije osjetio ukus poraza. Aktuelni šampion BiH je lako izišao na kraj s Čapljinom (96:64), a do sedmog trijumfa u "Ligi 6" predvodili su ga Darko Planinić sa 20 i tandem Dalibor Peršić - Boris Barić, koji su postigli po 13 koševa.

U ekipi iz Čapljine odskočili su Jozo Brkić sa učinkom od 18 pogodaka i 10 skokova, te Marko Jagodić Kuridža sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Mnogo zanimljivije i neizvjesnije bilo je u dvoboju u Višegradu, gdje je Varda uspjela da nadigra Mladost u finišu i izdvoji se na trećem mjestu sa tri pobjede uz četiri poraza.

Najzaslužniji za pobjedu ekipe iz Višegrada bili su Andrija Đerić sa 18 i Darko Damjanović sa pet poena manje, dok je u timu iz Mrkonjić Grada bolji od ostalih bio Nenad Đorić sa 19 koševa.

Liga 6, sedmo kolo

Bosna - Igokea 67:82
Široki - Čapljina 96:64
Varda - Mladost 66:58

TABELA: Široki 7-0, Igokea 6-1, Varda 3-4, Mladost 2-5, Čapljina 2-5, Bosna 1-6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC