• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi stali u finalu

"Orlovi" na nezvaničnom Svjetskom prvenstvu za juniore osvojili drugo mjesto poslije poraza od Španije u finalu.

 Srbi stali u finalu Izvor: MONDO

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije poražana je u subotu od odgovarajuće selekcije Španije sa 76:65 (22:17, 15:18, 25:13, 14:17) u finalu turnira "Albert Švajcer" u njemačkom Manhajmu.

Srpski košarkaši nisu uspjeli da ponove partiju iz posljednjeg meča u grupi nezvaničnog prvenstva svijeta za igrače do 18 godina kada su od Španaca poraženi sa samo pola koša razlike.

Poslije neizvjesnog prvog dijela utakmice, protivnik je u nastavku zaigrao znatno bolje i ostvario prednost koju izabranici Dejana Mijatovića nisu mogli da stignu.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Radičević sa 19 poena i sedam skokova i Ristić (17 poena, 11 skokova), dok je Špance predvodio Homs sa 18 poena.

"Pružili smo maksimum u ovom trenutku, ali nismo imali dovoljno snage i svježine za veliko finale. Nedostajalo je agresivnosti i čvrstine, što je posljedica čak sedam mečeva u samo osam dana", rekao je Dejan Mijatović, trener svih mlađih selekcija u KSS.

"Ipak, moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom. Nije nas bilo pet godina na turniru u Manhajmu, a sada se vraćamo u Srbiju sa srebrnom medaljom i dvije individualne nagrade. Imali smo sam pet zajedničkih treninga, nismo bili u kompletnom sastavu, ali smo sve nadohnadili kolektivnom igrom i ogromnom borbenošću. Ovo je bio najvažniji ispit pred početak priprema za Evropsko prvenstvo. Prema svim pokazateljima, na dobrom smo putu i imamo dosta razloga za optimizam", ocijenio je Mijatović.

Plejmejker Srbije Nikola Radičević proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) 26. trunira „Albert Švajcer“.On je u prosjeku, na sedam utakmica u Manhajmu, postizao 16,5 poena, imao 3,3 skoka i 3,4 asistencije.

Pored Nikole Radičevića u idealnoj petorci trunira u Manhajmu našao se i Mihajlo Andrić. Uz tandem srpskih reprezentativaca u najboljoj petorci su još: Hoze Perez (Španija), Pol Cipser (Njemačka) i Giljermo Hernangomez (Španija)

SRBIJA: Radičević 19, Novak, Gudurić 4, Rebić 5, Čvorović 1, Kutlešić, Anđušić 13, Milutinov 4, Ristić 17, Andrić 2, Peković, Knežević.

ŠPANIJA: Dijaz 7, Čapela, Visedo, Hernandez 2, Pauli, Hernangomez 10, Perez 11, Sajz 11, Diop 8, Vilenja, Marin 9, Homs 18.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC