• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi haraju švedskom košarkom

Srpski košarkaški klub "Stokholmski orlovi" odbranio je titulu švedskog prvaka pobjedom nad ekipom Hoganas 80:78

 Srbi haraju švedskom košarkom Izvor: MONDO

Osim što su postali šampion drugi put zaredom, “Orlovi” su napravili i neviđeni podvig sa 34 uzastopne pobjede u saveznoj ligi.

Na fajnal foru u južnom švedskom gradu Malmeu uz "Orlove" su se plasirali i timovi “Nasjo”, “Malbas” i litvanski tim iz grada Hoganasa na jugu Švedske.

U finalnoj drami Litvanci su krenuli jakim tempom i naprosto pregazili ”Orlove” koji su nespremno ušli u finalnu utakmicu. Litvanci su uspjeli da ostvare prednost od 26 poena (53:27) u 21. minutu i sve je izgledalo mračno za srpski klub.

Skandiranjem sa tribina navijači "Orlova" zapalili su atmosferu i podigli na noge šampiona koji je napravio preokret u svojoj igri - saopšteno je Srni iz ovog kluba.

U posljednjoj minuti ”Orlovi” su stigli Litvance i uspjeli da ostvare prednost od dva poena, a cijela dvorana bila je na nogama - a kada se oglasio signal za kraj utakmice, navijači srpskog kluba su preplavili teren i digli svoje ”Orlove” na ramena. ”Orlovi” su drugi put postali šampioni Prve švedske lige, i to dvije godine zaredom.

”Nevjerovatan je osjećaj i vjerujem da je ovo najveći uspjeh u istoriji srpskog sporta u cijeloj dijaspori. Opravdali smo očekivanja svih naših navijača i drugi put pokazali našoj emigraciji da ne postoji barijera preko koje ne možemo preći. Predali smo zahtjev za superligu i samim tim smo jedini srpski klub na svijetu koji igra u najvišem rangu jedne strane države”, rekao je prvi čovjek "Orlova" Goran Popov.

Klub "Stokholm igls" postoji samo četri godine, ali je uspio da ostvari nevjerovatne rezultate i sada broji više od 2.300 članova. Od ove sezone postoji i fudbalski tim koji se takmiči u četvrtoj ligi i uprava kluba najavljuje da će napraviti isti uspjeh i u fudbalu.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC