• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Radnički i Zvezda žele na vrh

Kragujevčani i crveno-bijeli spremni za okršaj u 7. kolu Superlige (utorak, 18.00). Birčević: "Pripadamo vrhu", Nikolić: "Batočinci, pomozite".

 KLS: Radnički i Zvezda žele na vrh  Izvor: MONDO

Svaki okršaj Radničkog i Crvene zvezde donosi neizvjesnost.

Od jeseni 2009. sastali su se deset puta. Kragujevčani su pobijedili u šest mečeva, a crveno-bijeli u četiri. Prve sezone skor je bio 2-2, druge 3-1 za Radnički, a ove je 1:1.

Ekipa Miroslava Nikolića savladala je jesenas Zvezdu u "Pioniru" (84:79) u 8. kolu regionalne lige i izazvala zvižduke na račun ekipe Svetislava Pešića.

Crveno-bijeli su im se revanširali početkom februara, kada su slavili u Kragujevcu (90:86 ) i potvrdili dobru formu na početku godine.

U utorak je na programu novi okršaj (18.00), u utakmici kojom će završiti prvi deo domaćeg šampionata. Radnički, Zvezda i Vojvodina imaju po četiri pobede i dva poraza, i u stopu prate branioca titule, beogradski Partizan koji ima uspeh više, ali je i odigrao meč više.

U redovima ekipe Miroslava Nikolića sa velikom željom očekuju naredni meč. To je potvrdio i krilni centar Stefan Birčević.

"Dočekujemo Zvezdu u znatno boljim okolnostima nakon pobede u Vršcu. Zvezda je neugodna ekipa sa dosta mladih igrača i trojicom iskusnih, tu su Bojan i Petar Popović, kao i Tomas, jedini stranac. Pred nama su dve vezane utakmice kod kuće, protiv Zvezde i Vojvodine. Jasno je da su nam potrebne obje pobjede. Potrudićemo se da pokažemo svima da mi pripadamo tom srpskom vrhu koji vodi na Jadran sledeće sezone. Zato pozivam publiku da u što većem broju dođe, pruži nam podršku i da nas, kao puno puta do sada, povede u sljedeću ligašku pobedu. Uzvratićemo borbenošću koja se isplatila protiv prvaka lige", rekao je bivši košarkaš valjevskog Metalca.

NIKOLIĆ: TEŠKO, NE I NEMOGUĆE

Košarkaši Crvene zvezde nisu odmarali tokom praznika. Trener Svetislav Pešić dao im je dan odmora samo na Veliki petak, a na put u Kragujevac putuju u ponedjeljak poslije popodnevnog treninga.

Centar ekipe sa Malog Kalemegdana Uroš Nikolić dobro poznaje narednog rivala. Jednu godinu je i igrao u Radničkom.

"Očekuje nas teško gostovanje, svi znamo da je u Kragujevcu poprilično vruć teren, da malo timova odnosi bodove iz Jezera. Međutim mi smo dokazali ove sezone dokazali da imamo kvalitete da pobedimo u Kragujevcu. Ako smo u tome uspjeli u ABA ligi nadam se da možemo da ponovimo taj podvig i u Super ligi. Način na koji smo igrali drugo poluvrijeme meča sa protiv Radničkog FMP-a je svakako model igre koji bi trebalo da primijenimo i u duelu sa Kragujevčanima " rekao je Nikolić.

Raduje se odlasku u svoj rodni kraj (rođen je u Batočini) i očekuje veliki broj navijača.

"Proveo sam godinu igrajući u Kragujevcu, a pošto sam rodom iz Batočine poznajem dosta ljudi tamo. Doći će pola Batočine da gleda mene i Andreju Milutinovića. Sigurno će iz tog razloga biti posebnih emocija, ali se nadam da ću uspjeti da ih kanališem na pravi način", zaključio je Nikolić.

Duel Radničkog i Crvene zvezde zakazan je za utorak u 18.00 časova.

PAROVI 7. KOLA:

utorak

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda Diva (18.00)
Partizan mt:s - BKK Radnički (20.00)
Radnički FMP - Vojvodina (20.00)

srijeda

Mega Vizura - Hemofarm Štada (18.00)

TABELA: Partizan mt:s 5-2, Vojvodina 4-2, Crvena zvezda Diva 4-2, Radnički KG 4-2, BKK Radnički 3-3, Radnički FMP 3-3, Hemofarm 1-6, Mega Vizura 1-5

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC