• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Kirilenko svrgnuo Dijamantidisa

Krilni košarkaš CSKA proglašen najboljim defanzivcem Evrolige za sezonu 2011/12. U idealnoj petorci još Dijamantidis, Mos, Sada i Hendriks.

 EL: Kirilenko svrgnuo Dijamantidisa Izvor: MONDO

Ekipa CSKA i bez njega bi bila jedan od favorita za titulu prvaka Evrope, ali povratak Andreja Kirilenka iz NBA lige učinio je "armejce" zastrašujućim timom - posebno u fazi odbrane.

Iako je zagazio u četvrtu deceniju života, popularni "AK47" bio je bez premca u Evroligi po broju skokova (7,2 po utakmici) i blokada (1,9), dok je sa prosjekom od 1,53 ukradene lopte gledao u leđa samo Džamonu Lukasu iz Olimpijakosa.

Pomenute cifre - u kombinaciji sa timskim uspjehom CSKA i činjenicom da je imao najveći indeks korisnosti u elitnom takmičenju (24,07 ispred Nenada Krstića sa 19,55) - uticale su da bude proglašen najboljim odbrambenim igračem ove sezone.

Tako se po drugi put dogodilo da jedan košarkaš CSKA prekine dominaciju Dimitrisa Dijamantidisa, u čijim rukama je ovo priznanje završilo čak šest puta!

Svestrani bek Panatinaikosa bio je evropski defanzivac bez premca u periodu od 2005. do 2009, kao i 2011. godine. Trofej mu je izmakao samo 2010, kada ga je osvojio Viktor Hrijapa.

Pored Kirilenka i Dijamantidisa, u konkurenciji su se ove sezone našli Dejvid Mos (Montepaski), Viktor Sada (Barselona) i Ričard Hendriks (Makabi).

Ruskom asu priznanje će, po tradiciji, biti uručeno drugog dana Fajnal fora u Istanbulu (11-13. maja).

Na toj svečanosti pojaviće se i najbolji strijelac Evrolige Bo Mekejleb (Montepaski), Nikola Mirotić (Real) kao "Zvijezda u usponu", ali i članovi prve i druge idealne petorke takmičenja, čija imena još nisu objavljena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC