• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA F4: Partizan najuspješniji, debi Cedevite

U Tel Avivu sljedećeg vikenda igra se završni turnir ABA lige. Na njemu će biti četiri najbolja tima Makabi, Cedevita, Partizan mt:s i Budućnost.

 ABA F4: Partizan najuspješniji, debi Cedevite Izvor: MONDO

U prvom polufinalnom duelu, 28. aprila, od 17.45 časova snage će odmjeriti Partizan mt:s i Cedevita, dok će od 20.15 koplja ukrstiti Makabi i Budućnost.

Biće to prvi put da na završnom turniru ABA lige igraju timovi iz četiri različite države, nakon F4 u Ljubljani 2003. godine. U hali Tivoli tada su nastupali Crvena zvezda, Makabi, Olimpija i Zadar, koji je i osvojio titulu.

Partizan mt:s je najuspješniji tim u ABA ligi. Crno-bijeli su nesavladivi posljednjih pet sezona. Od početka učešća u Jadranskoj ligi, u sezoni 2004/2005. svake godine igrali su na završnom turniru.

Oni su 2005. i 2006. u finalima tada organizovanih F8 turnira poraženi od Hemofarma u Beogradu i FMP Železnika u Sarajevu, a onda su narednih pet godina ligaški dio završavali na prvom mjestu i osvajali šampionski prsten.

Ove sezone F4 u Tel Avivu dočekuju kao trećeplasirani tim na tabeli.



Cedevita će prvi put učestvovati na završnom turniru. Klub iz Zagreba prvi put je u ABA ligi nastupao u sezoni 2009/2010. i tada , kao i prošle godine, zauzeli su sedmo mjesto u regularnom dijelu sezone.

Sada su sa skorom 19-7, baš kao i Partizan, osvojili drugo mjesto i obezbijedili nastup na F4 turniru u Tel Avivu.

Makabi se poslije sezone 2002/2003, kada je prvi put uzeo učešće u Jadranskoj ligi, vratio ove sezone u regionalno takmičenje.Ligaški dio okončali su na prvoj poziciji sa skorom 24-2.

Godine 2003. na završnom turniru u Ljubljani našli su se kao drugoplasirani tim, a u finalu su poraženi od Zadra.

Budućnost je učesnik Jadranske lige od osnivanja, sezone 2001/2002.

Podgoričani su tokom 11 sezona devet puta igrali u regionalom takmičenju, a najbolji rezultat, prije ove sezone, napravili su prošle godine, kada su osvojili četvrtu poziciji i obezbijedili prvo učešće na završnom turniru u Ljubljani. Tamo su zaustavljeni u polufinalu od Partizana, koji je kasnije osvojio titulu.

Najuspješniji tim u ABA ligi je Partizan sa pet titula, FMP (ranije Refleks) je osvojio dva trofeja, a Hemofarm, Olimpija i Zadar po jedan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC