• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: "Igosi" za dlaku bolji od Širokog

Igokea je pokvarila maksimalan učinak Širokog (76:75) u posljednjem kolu "Lige 6" Bosne i Hercegovine u košarci. Varda osigurala fajnal-for.

 LIGA 6: "Igosi" za dlaku bolji od Širokog Izvor: MONDO

Miloš Komatina sa 28 postignutih poena je briljirao u utorak uveče u dresu "igosa" i apsolutno je prvo ime utakmice, ali osim njega i Milana Dozeta (14 koševa), Aleksandrovčani nisu imali raspoloženog košarkaša.

To se naravno osjetilo u igri ekipe Dragana Bajića, pa su gosti s Pecare uspjeli da u u sami finiš uđu u egal meč, ali nisu uspjeli u penal završnici da ubilježe i maksimalnu desetu pobjedu.

Nenad Šulović je bio precizan s linije slobodnih bacanja za Igokeu, a as Širokog Ivan Ramljak promašio drugo bacanje uz ofanzivni skok Nebojše Joksimovića za deveto slavlje "igosa".

Ipak, Široki će u plej-of sa prve pozicije sa učinkom od 9-1, koliko je ostvarila i Igokea, ali će Aleksandrovčani u bitku za titulu šampiona krenuti sa druge pozicije zbog poraza na Pecari od deset poena razlike.

U ekipi trenera Ivana Velića najbolji je bio trojac - Jakov Vladović (16 poena), Darko Planinić (14 poena) i Fran Pilepić (14 poena).



I višegradska Varda je ostvarila plasman u plej-of za prvaka BiH jer je u utorak uveče pobijedila Bosnu (76:66) i zauzela četvrtu poziciju.

Varda je do velike pobjede nad "studentima" stigla na krlima Ivana Vukovića (16 poena) i Darka Damjanovića (15 koševa, 10 skokova), a solidnu partiju pružio je i Nemanja Stanimirović sa 10 pogodaka.

U sarajevskom taboru, koji je upisao deveti poraz u "Ligi 6", po košgeterskom učinku prednjačili su Nermin Buza sa 11 i Edin Rešidović s poenom manje.

Sa četiri upisane pobjede, tim Dragoljuba Vidačića siguran je na četvrtom mjestu bez obzira na ishod meča u srijedu u Mrkonjić Gradu.

Upravo će mrkonjićka Mladost pokušati da u direktnom dvoboju sa Čapljinom ovjeri preostalu poziciju za fajnal-for.


Trener Mladosti Goran Sladojević je uvjeren da njegovi igrači mogu da ponovo uspjeh iz prethodne sezone kada su igrali u plej-ofu.

"Vjerujemo u trijumf, mada nas očekuje težak i neizvjestan meč. Čapljina ima odličnu ekipu koja u Mrkonjić Grad dolazi po pobjedu. Sve je u našim rukama, vjerujemo da možemo zauzeti treće mjesto na tabeli. Time bismo ponovili prošlogodišnji rezultat, što bi za nas bio ogroman uspjeh", izjavio je Sladojević.

Rezultati desetog kola "Lige 6"

Varda - Bosna 76:66
Igokea - Široki 76:75

U srijedu:

Mladost - Čapljina

Tabela: Široki 9-1, Igokea 9-1, Varda 4-6, Čapljina (-1) 3-6, Mladost (-1) 3-6, Bosna 1-9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC