• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK PARTIZAN: Nismo favoriti, ali želimo tron

Crno-bijeli motivisani i skromni pred odlazak na završni turnir regionalne lige. "Da dođemo do finala, a tamo je sve moguće", poručuje kapiten Petar Božić.

 KK PARTIZAN: Nismo favoriti, ali želimo tron Izvor: MONDO

Prvi put poslije devet godina na završnom turniru ABA lige učestvovaće ekipe iz četiri države. Partizan mt:s, apsolutni "vladar Jadrana" nepobediv je već pet sezona i od prvog učešća u takmičenju svaki put je izborio plasman među najbolje četiri ekipe.

Ove godine u borbi za titulu imaće najkvalitetnijeg rivala u poslednjih nekoliko sezona - izraelski Makabi.

Ekipa Dejvida Blata okončala je ligaški dio takmičenja na prvom mjestu i sa velikim očekivanjima dočekuje Budućnost u polufinalu. Do eventualnog sudara sa "ponosom Izraela", izabranici Vlade Jovanovića stići će pobjedom nad Cedevitom.

Očekivanja crno-bijelih pred odlazak u Izrael i okršaj sa Zagrepčanima (subota, 17:45 po našem vremenu) izneli su kapiten Petar Božić i Dušan Kecman.

"Mislim da se jako dobro poznajemo sa ekipom Cedevite, ove sezone odigrali smo dve utakmice. Jednu u Zagrebu, gde se nismo predstavili u nekom najboljem svjetlu. U Pioniru smo ih pobijedili ne baš naročito ubjedljivo. Oni imaju odlične pojedince, ušli su jako ambiciozno ove sezone imaju želju da se sljedeće godine domognu Evrolige", rekao je Dušan Kecman, a prenio klupski sajt.

Bek Partizana odigrao je prije dve godine u Tel Avivu izvanrednu partiju u plej-of seriji Evrolige, a iste sezone nevjerovatnim košem u Zagrebu donio četvrtu titulu prvaka Jadranske lige.

"Ne očekujem ja ništa od sebe lično, sve je usmjereno na kolektiv, na timsku igru, da u dobrom raspoloženju odemo tamo i dišemo kao jedan. Tako smo ta iznenađenja pravili. Prije dve godine u Tel Avivu, sve je to plod dobrog zajedničkog rada, gdje smo se žrtvovali jedan za drugog i jedino tako mogu rezultati da se prave. Tako i dolazi inspiracija jednog igrača za vrijeme jedne utakmice, to ne moram da budem ja, samo je važno da taj neko bude lider na terenu i vodi nas ka pobjedi", kazao je bek aktuelnog šampiona regionalne lige.
Kapiten crno-bijelih Petar Božić nedavno se oporavio od neugodne povrede, ali spreman dočekuje posljednje ovosezonske okršaje u ABA ligi.

"Želim da napomenem koliko smo truda uložili da bismo došli do ovog fajnal fora. Tamo nismo favoriti, ali idemo sa velikom željom, motivacijom i idejom da napravimo iznenađenje. Čeka nas polufinalna jako teška utakmica i svi učesnici završnog turnira potpuno su zaslužili svoj plasman na završnicu takmičenja".

Obojica su svjesni velikih očekivanja navijača i težine crno-bijelog dresa. Zato i obećavaju veliku borbu.

"Sve misli su nam usmjerene prema polufinalnoj utakmici sa Cedevitom, a onda ćemo sigurno razmišljati i dalje. Kada igrate protiv protivnika koji je favorit na papiru, pogotovu kada igrate u Partizanu, nije lakše, zato što se očekuju ta iznenađenja i mi smo to radili godinama. Svakoj utakmici pristupamo sa istom motivacijom i željom i isto boli ako izgubimo, bez obzira da li je ta ekipa bila favorit na papiru ili ne", završio je Božić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC